Inför: Parma – AC Milan

Det har blivit dags för omgång 30 i årets Serie A när Milan gästar klassiska Parma på Stadio Ennio Tardini. Milan jagar viktiga poäng i kampen om framförallt att säkra platsen till nästa års Champions Leauge. Och ska vi ha en chans att spela Champions Leauge så måste ligans bästa bortalag ta tre poäng imorgon.

AC Milan:

Milan har verkligen blandat och gett på sistonde, man har varit otroligt starka på bortaplan med massor av poäng och bra spel för att sedan i nästa veva spela uruselt på hemmaplan. Vad detta beror på är jättesvårt att sätta finger på, men att Milan inte har haft kontinuitet under säsong är absolut ett skäl till att insatserna på sistonde inte är jämna. Man har sällan fått ha en och samma startelva. Det har antingen varit Covid-19 eller skador som stört, detta har t ex Inter varit förskonande ifrån under säsongen och då blir det lättare att prestera under längre perioder. Det som har varit mest oroväckande under senaste tiden är att så många spelare också verkar vara ur form, en sån som Theo är t ex inte att känna igen, likaså Hakan är helt ur form och man undrar verkligen hur statusen kring hans kontrakt påverkar Hakan och alla rykten som är kring honom just nu. T o m en sådan spelare som Zlatan har det varit siochså med hans form. Mycket frågetecken just nu som sagt i Milan, men samtidigt så ligger man fortfarande tvåa i ligan med fyra poäng ner till Napoli på femte plats och 11 poäng upp till Inter som leder ligan. Det är ändå ett tecken på styrka att trots kontraktssituationer, skador, Covid och spelare ur form.

Inför matchen borta mot Parma har vi äntligen ett skadefritt Milan som reser till matchen. Ja, nästan. Endast Romagnoli saknas pga skada. Och självklart Calabria. Romagnoli hade ändå mest troligt varit utanför elvan även om han hade varit hel då Tomori och Kjaer storspelar ihop.  Med det sagt så är det dags för Milan att steppa upp och inse att lagen bakom börjar närma sig och att platsen till Champions Leauge kan vara i fara om Milan inte börjar leverera direkt. Denna match är mer eller mindre en måstematch och med alla spelare tillbaka så måste vi bara vinna denna match mot ett Parma som ligger nästsist i ligan och har fyra poäng upp till säker mark.

Parma:

Parma har gått väldigt trögt i årets Serie A man ligger nästsist i ligan med fyra poäng upp till säker mark och man har dessutom släppt in 56 mål på 29 matcher. Det är bara Crotone som släppt in fler mål i Serie A iår. Parmas senaste match var borta mot Benevento där man spelade 2-2 efter att ha kvitterat i slutet av matchen genom Dennis Man. Parma fick en mardrömsstart under 2021 där man endast fick med sig en poäng på de åtta första matchern. Men nu i slutet har det sett bättre ut och man har tagit åtta poäng på de senaste sju matcherna och man har en rimlig chans att hålla sig kvar i Serie A.

Parma har fått tillbaka en hel del spelare från skador och det gäller främst offensiva pjäser. Parmas bästa målskytt är Hernani på sex gjorda mål på lika många gjorda mål står Kucka på. Trea på den listan hittar vi den livsfarlige Gervinho som gjort fyra mål. På fyra mål står även Kurtic på.

Spelare som missar matchen för Parma är: Joshua Zirkzee, Juan Brunetta, Simon Sohm, Yann Karamoh, Roberto Inglese, Simone Iacoponi och Han Nicolussi. Tveksamma till start Cyprien, Osorio och Mihaila. Så det är ett skadedrabbat Parma som möter Milan. Man har en hyfsad elva offensivt med ett par farliga pjäser, men defensiven kommer man få problem med och jag har svårt att se Milan gå mållösa från denna match.

Snabba fakta:

  • Milan har vunnit sex av de senaste tio matcherna mot Parma.
  • Säsongen 13/14 vann Parma både matcherna mot Milan. 3-2 hemma för att sedan vinna med 4-2 borta på San Siro.
  • Senaste matchen mellan Milan-Parma var i December och den matchen slutade 2-2.
  • Både Sacchi och Ancelotti har varit tränare för Parma.
  • Milan har på 14 bortamatcher vunnit 12 av dessa, spelat en oavgjord och endast förlorat en match.
  • Parma har endast en vinst på de senaste 13 hemmamatcherna.

När: Lördag 10/4, kl 18.00

Var: Stadio Ennio Tardini

TV: CmoreFotboll, Cmore.

Domare: Fabio Maresca

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen