Uppgifter: Sannolika startelvan mot United – Castillejo startar centralt

Ikväll klockan 21.00 spelar Milan det andra mötet i Europa League-åttondelsfinalen mot Manchester United. Det första mötet på Old Trafford slutade 1-1, som betyder att Milan har en bra chans att ta sig vidare.

Zlatan Ibrahimovic och Ismael Bennacer är båda med i truppen till kvällens match, som är väldigt positiva nyheter för Milan. Dock har fyra andra spelare tvingats avstå från spel, Ante Rebic, Rafael Leao, Alessio Romagnoli och Davide Calabria. Stefano Pioli berättade under gårdagens presskonferens att samtliga av de fyra spelarna var osäkra till spel, men att det fortfarande fanns en möjlighet att de kunde vara med i truppen. Men när Milan annonserade truppen, fanns ingen av de fyra spelarna med. Även Mario Mandzukic missar matchen, och förväntas inte komma tillbaka förrän efter landslagsuppehållet.

Skadorna innebär att Zlatan Ibrahimovic är den enda centrala anfallaren i truppen, i alla fall den enda seniorspelaren. Även den 20-årige Riccardo Tonin, som vanligtvis spelar i U19-laget, är med i truppen men kommer troligtvis inte få spela. Ibrahimovic förväntas dock inte starta matchen, trots att det har varit flera indikationer på det från flera olika medier. Svensken verkar istället börja på bänken, för att sedan hoppa in om det skulle behövas.

MilanNews rapporterar istället att Pioli har bestämt sig för att spela Samu Castillejo centralt i anfallet, som en falsk nia. Tidigare under säsongen fick Brahim Diaz också testa på den positionen. De skriver också att Pierre Kalulu förväntas starta som högerback, istället för Diogo Dalot som vanligtvis ersätter Davide Calabria.

Så här kommer Milan ställa upp ikväll mot Manchester United enligt MilanNews:

G. Donnarumma – Kalulu, Kjaer, Tomori, Hernandez – Meite, Kessie – Saelemaekers, Calhanoglu, Krunic – Castillejo

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer