Inför: AC Milan – Manchester United

Det har blivit dags för returmötet mellan Milan-Man United, som bekant så slutade mötet på Old Trafford 1-1 och Milan har därmed en liten fördel inför hemmamatchen som spelas på Torsdag. 0-0 räcker för Milan att gå vidare och pressen på att göra mål är därmed på United.

AC Milan:

Milan har blandat och gett på sista tiden, man har varit enormt starka på bortaplan med stabila segrar som mot Roma och Hellas Verona, för att sedan i nästa ögonblick göra plattmatcher som mot Udinese hemma samt Napoli senast. I just matchen mot Napoli var Milan otroligt svaga, man skapade inga chanser knappt samtidigt som man inte var stabila bakåt, vi får tacka Donnarumma att den matchen endast sluta i en 0-1 förlust och inte mer. Och inte nog med förlusten från den matchen så var attityden inte bra varken under match eller efter match. Där Rebic fick direkt rött för ett ovårdat språk gentemot domaren samt Theo som efter match hånat domaren på sociala medier. Man går igenom en tuff tid just nu med en hel del tongivande spelare på skadelistan och det kan förklara en del av frustrationen. Milan har knappt fått ha en ordinarie elva på hela säsongen och det speglar såklart att prestationen blir lite blandad. Oavsett vad så ligger vi tvåa i ligan och ligger i pole position inför returen hemma mot Manchester United. Det tyder på styrka.

Inför matchen mot Manchester United så ser skadeläget ut att ljusna för Milan. Man har fått tillbaka både Zlatan och Bennacer,  som äntligen har blivit kvitt sina skador. Sedan första matchen får man även tillbaka Hakan, Rebic och Theo. Det är en rejäl förbättring och detta gör att alternativen är fler för Pioli att agera baserat på hur matchen utvecklar sig. Dock så ser det tveksamt ut om Leao, Romagnoli samt Calabria kan delta i matchen, detta kommer bestämmas under sista träningen innan match.

Manchester United:

Manchester United kommer från en 1-0 vinst senast från ligan mot West Ham och segern var aldrig hotad trots att resultattavlan bara visar 1-0. Detta gör att United tog tre mycket viktiga poäng i kampen om Champions Leauge nästa år. Jämför man insatsen i ligan mot insatsen mot Milan sist så var det en otrolig skillnad i nivå där man mot Milan hade tur som fick med sig 1-1 trots att man tog ledningen med 1-0 genom Ahmad Diallo. Inför returen så börjar skadeläget ljusna även för United och man får troligen tillbaka en hel del spelare från skador. Där både Pogba, Van de Beek och De Gea reser med laget till Milano, tveksamt dock om dessa startar matchen. Den viktigaste spelaren utöver Bruno Fernandes väntas starta matchen och det är ingen mindre än Rashford och det är en enorm förstärkning för United. Spelare som såg ut att vara skadefria men har fått bakslag och därmed missar matchen är Martial och Cavani. En annan spelare som spelade från start på Old Trafford men som nu missar matchen är Bailly. Detta gör att vi troligen får ett svenskmöte i returen då Lindelöf kommer starta matchen och därmed ställas mot Zlatan.

Likt Milan har även United en helt annan trupp med sig till returen och med fler alternativ på bänken ta in om det skulle behövas för att förändra matchbilden och vi kan räkna med att United kommer jaga ett mål direkt från start.

Snabba fakta:

  • Manchchester United har endast förlorat två av sina 24 senaste matcher i Europa Leauge.
  • Milan har kryssat i sina tre senaste matcher i Europa Leauge.
  • Manchester United har endast vunnit en gång på San Siro och det var 2010 då man vann med 3-2.
  • Milan har inte vunnit mot United på senaste fem försöken. (Alla sammanhang)
  • Milan har på sina sex senaste matcher vunnit två, spelat oavgjort tre ggr samt förlorat en match.
  • Man har på dessa matcher gjort sju mål och släppt in fem st.
  • United har på sina sex senaste matcher vunnit två och spelat fyra oavgjorda.
  • I dessa sex matcher har man gjort fyra mål och släppt in ett mål.

Europa Leauge: AC Milan-Manchester United

Arena: San Siro

Avspark: Torsdag 18/3 kl 21.00

TV: Kanal9, Discovery+ och Eurosport player.

Domare: Felix Brych (Tyskland)

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer