Uppgifter: Milan kommer inte göra lånet av Diaz permanent

Brahim Diaz lånades in från Real Madrid till den här säsongen, men har endast startat nio matcher i Serie A, där han har gjort ett mål och tre assist. I Europa League har det blivit tre starter och tre gjorda mål, som faktiskt gör honom till lagets bästa målskytt i Europa League hittills. Men enligt MilanNews kommer det bli svårt för Milan att kunna köpa loss spanjoren från hans kontrakt med Real Madrid.

En av anledningarna kan tänkas vara att Diaz har ett kontrakt som sträcker sig ända till den 30 juni 2025. Att kunna köpa loss en spelare som har fyra år kvar på kontraktet, samt att det just är från Real Madrid, kan vara svårt och då kan priset lätt rinna iväg. MilanNews skriver dock att det är möjligt att Milan kan tänkas förlänga lånet med Diaz istället, men det är fortfarande inte särskilt troligt.

Istället ska klubben ha riktat in sig på en annan spelare till nästa säsong, nämligen den brasilianske offensive mittfältaren Otavio från Porto. Det har ryktats länge om att flera klubbar i Serie A och andra ligor är intresserade av 26-åringen, men Milan ska nu vara närmast. Det som talar för värvningen av Otavio istället för Diaz, är att Otavios kontrakt går ut efter den här säsongen, som gör att Milan kan värva honom på en fri övergång.

Alternativen verkar alltså stå mellan att förlänga lånet av Brahim Diaz eller att värva Otavio på en fri övergång. Den här säsongen står Otavio noterad för tre mål och fyra assist på 14 matcher i den portugisiska högstaligan Liga NOS.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen