Spelarbetyg: Milan – Udinese

Om drömmen om ligatiteln levde inför kvällens match så har den definitivt blivit mer avlägsen efter slutsignalen. 1-1 mot Udinese är ett resultat som inte duger för ett topplag och spelmässigt såg det väldigt illa ut med slarv, passivitet och bristfällig kreativitet. Man får turligt med sig en poäng ifrån kvällens match och vill man se det positivt så lyckas framgångsrika lag få med sig poäng även när de är dåliga. Nedan finner ni redaktionens betyg.

Donnarumma – 4: Står för sin kanske svagaste insats på åtminstone ett års tid. Får något sortshjärnsläpp vid målet och hade man inte släppt in där hade förutsättningarna inför slutskedet naturligtvis sett annorlunda ut.

Kalulu – 5,5: Står absolut inte för någon makalös insats men spelar stabilt och gör några vackra brytningar. Blir stundtals lite bortgjord men vilken försvarare blir inte det ibland?

Romagnoli – 5,5: Kaptenen agerar märkligt vid 0-1 men spelar utöver det stabilt och håller oss kvar i matchen med en sprattelgubberäddning på mållinjen vilket höjer betyget.

Kjaer – 6: Dansken spelar som vanligt på en hög nivå. Han stöter när han ska stöta och faller av när det krävs. Dessutom bra i såväl duellspel som luftrum.

Theo – 4,5: Vi har höga krav på fransmannen och idag kom han inte upp i nivå. Spelade ofta egoistiskt och såg lite vilsen ut. Är det lite trötthet som börjar lysa igenom?

Tonali – 5,5: Spelar bra innan han byts ut. Kliver in bra i närkamper och skyddar sin backlinje väl. Lämnar dock en del i övrigt att önska i offensiven.

Kessie – 6,5: Klart bäst i ett spelmässigt mediokert Milan. Han bygger upp spelet med ett bra passningsspel, driver upp bollen bra i banan, tar initiativ och fyller dessutom på i boxen bitvis. Kröner sin insats med en patenterad straff. Redaktionens MOTM.

Castillejo – 4: Liknade en Suso under sina sämre stunder ikväll. Förutsägbar, alldeles för enfotad och stoppade ofta upp spelet med att hålla i bollen för länge.

Diaz – 4: Är otroligt osynlig i stora delar av matchen och har svårt att skapa sig en yta att spela på. Ryktas om att han inte kommer att köpas loss av Milan och efter kvällens match är det nog inte många som ifrågasätter det eventuella beslutet.

Rebic – 4: Slår inlägget som ska leda fram till straffen men utöver det gjorde han inte mycket bra. Visst, han är bitvis hal och kommer runt på sin kant, men sen då? Ikväll saknades en slutprodukt, likt för hela laget i stort.

Leao – 3,5: Ser loj och ointresserad ut egentligen hela matchen och när han får bollen så passar han den till en motståndare. Så var det inte tänkt att sporten skulle spelas.

Avbytare och tränare:

Meite – 5: Gör en okej insats utifrån förutsättningarna. Samarbetar bra med Kessie och tar fram bollen bra, även om han samtidigt spelar fel lite för ofta för ett betyg på de högre nivåerna.

Calabria – 6: Kommer in och skapar en injektion av energi på sin kant. Spelar med stort självförtroende och tar många initiativ i offensiven. Kul att se.

Hauge – 4: Gör egentligen en motsatt insats till Calabria när norrmannen mest ser rädd och passiv ut. Spelar bollen ifrån sig lika fort som han får den. Tydligt att det här saknas självförtroende för tillfället.

Saelemaekers – spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 4: Man förstår tanken med att vila vissa nyckelspelare men i just denna matchen så får han lida av de beslutet. Tränaren sitter alltid på det yttersta ansvaret och när ett lag som man vet hur bra de kan prestera inte kommer upp i nivå så är det han som måste kritiseras. Han får göra sin läxa och se till att laget är bättre förberedda till helgen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer