Pioli: “Vi jobbar på att vinna och nå våra drömmar”

Efter en fin vinst mot Hellas Verona i helgen landar laget i skrivande stund på engelsk mark för att möta de andra “Red Devils” Manchester United. I vanlig ordning möter Pioli pressen men denna gång inte ensam, utan Fikayo Tomori gör honom sällskap och även han får svara på pressen frågor.

Vilken påverkan har Hellas Verona vinsten gett er inför morgondagens match?

— Det har givit oss mer självsäkerhet. När vi spelar intensiv fotboll, spelar vi som ett bra lag. Vi är redo för en stormatch imorgon.

Har ni hittat en stabilare säkerhet i ert försvar?

— Man måste vara ett komplett lag i båda faserna. Om vi är mer kompakta och spelar kort, kan vi åstadkomma bättre resultat i både offensive och defensiven.

Är ni imponerade av Manchester United senaste resultat mot Manchester City?

— Jag blev väldigt imponerad. Man U har rättvist vunnit mot ett spektakulärt lag som inte förlorat en match sedan 2020/2021. Vi har studerat dem väl.

Vad kan ni berätta för oss om Dalot?

— Vi är väldigt nöjda med hur han växer in i laget. Framtiden? Det är för tidigt för att prata om det. Just nu är vi endast fokuserade på kommande match. Sedan är det inte upp till mig att diskutera dessa saker.

Är det som en tidig final?

Nej, det tycker jag inte. Det finns fortfarande väldigt starka lag där ute som fortfarande kämpar sig framåt. Det är självklart en prestige match mellan två historiska klubbar med fin historia. Just nu jobbar vi på att vi på att vinna och nå våra drömmar.

Hur viktigt kommer Donnarumma vara imorgon?

— Gigio är bestämd, både för oss och i defensiven. Han är även inblandad med uppspelet. Hans agerande kommer att vara väldigt viktig för oss imorgon.

Vore oavgjort ett bra resultat för er?

— Vissa matcher måste spelas till fullo med full övertygelse. Samtidigt måste man ha respekt för ett lag som är vana vid att spela i Champions League. Ett positivt resultat imorgon kväll skulle ge oss ett viktig fördel, ett momentum inför retur matchen.

I din egna åsikt, hur lång tid tror du att det tar innan Milan 2007 kan slå Manchester United?

— Vi jobbar på att komma tillbaka till vinnandet. Maldini sa en gång en viktig sak. Det tar tid, ett par år av kontinuitet med regelbunden närvaro i Champions League för att växa och kunna tänka sig tävla på högsta nivå för att kunna vinna titlar och troféer. Det är fortfarande en lång väg att gå och den vägen måste vi möta med beslutsamhet och entusiasm.

Tar Milan fram det bästa av sig själva när de möter svårigheter?

— Vi har ett val, antingen så låter vi oss själva bli överväldigade av den negativa vågen eller så eller så tar vi oss framåt på den vågen. Vi har valt att ta oss framåt och då kommer laget att prestera bra mot ett tufft motstånd.

Fikayo Tomori fick även svara på ett par frågor.

Både Milan och Manchester United kommer att spela en viktigt match. Är du redo för denna utmaning?

— Ja, vi vet att det är en viktig match för båda lagen. Kommande match är första mötet och det kommer bli en tuff match. Vi är två stora lag med historia. Det kommer bli en bra match.

Maldini har sagt att du besitter en stor talang och har uttalat sin önskan om att få behålla dig. Hur känns det?

— Självklart är det väldigt fint att höra dessa saker, speciellt när det kommer från en legend som Maldini. Det ger mig massvis med självförtroende. Jag vill fortsätta göra det han har gjort, spela för laget och för mina lagkamrater. Framtiden återstår att se. Att få höra dessa ord från en grym försvarare är sannerligen vackra.

Hur är livet i Italien?

— Jag var medveten om att det skulle vara en annorlunda utmaning. I Italien har jag fått anpassa mig för olika saker. Jag var mest orolig för språket men de finns dem som pratar engelska med mig och jag försöker att prata italienska med dem. Vi kommer överens bra, sakta men säkert.

Har några lagkamrater frågat dig vad de kan förvänta sig för match då du redan spelat i England?

— Ja, ibland så frågar de mig om allt och alla men alla känner till Manchester United. Alla vet att det är ett stort lag. Vi har jobbat hårt med analysera dem. Vi vet att det kommer att vara en tuff match mot ett motstånd som är snabba i sina kontringar. Förhoppningsvis är det en fördel att jag har erfarenhet från England.

Har du varit i kontakt med dina tidigare lagkamrater från Chelsea och din erfarenhet med tränaren Tuchel?

— Självklart, jag pratar ganska ofta med mina tidigare lagkamrater. De är inte bara lagkamrater utan vänner. Det är inte alltid vi pratar om fotboll, vi pratar även om andra saker. De mår bra och är nöjda. De gör mål och vinner, såklart att de mår bra. Jag har inte varit i kontakt med Tuchel. Just nu är han fokuserad på Chelsea precis som jag är fokuserad på Milan.

Vad tycker du om Serie A och Italien och vad hjälp dig med att anpassa dig?

— Samtliga personer här på Milanello har hjälpt mig mycket, allt ifrån språket både på och utanför spelplan. Jag försöker att lära mig italienska även om det är ganska svårt. Det har givit mig mycket styrka och har även hjälpt mig att integrera i en ny grupp och hur de spelar bra fotboll. Jag mår bra och har chansen att ge mitt allra bästa för laget. Jag vill ständigt förbättras och jag vill alltid höja min nivå. Italien är annorlunda mot England, match och vädret är bättre.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen