Inför: Manchester United – AC Milan

Det är dags för den första matchen i Europas Leauges åttondel, Milan åker till England och Old Trafford för ett stormöte mot Manchester United. Det blir ett stormöte utan en hel del profiler, då båda lagen är skadedrabbade just nu.

Milan:

Milan har varit svårbedömda formmässigt på sista tiden, med en hel del svaga insatser och man har endast två segrar på sina sju senaste matcher. Man kommer från en övertygande seger sist borta mot Hellas Verona, där man vann med 0-2 trots att man saknade flera spelare som tillhör startelvan. I den matchen klev Rade Krunic fram, frågan är vem som kommer kliva fram denna match? Milan är Serie A:s starkaste bortalag och man vinner oftast alla matcher man tar ledningen i på bortaplan, närmare bestämt 82% av dessa. När Milan nu saknar ett antal bollskickliga spelare, så kommer vi likt borta mot Verona kompensera detta med ett väldigt löpstarkt lag, där alla löper och sliter i 90 minuter. (Förutom Leao kanske). Inför just matchen på Torsdagkväll så kommer Milan sakna en hel del spelare igen och dessa är: Zlatan, Theo, Bennacer, Hakan, Mandzukic, Rebic och Maldini. Jag tycker det är helt rätt att inte riskera att spela med halvskadade spelare då ligan måste få gå före, vi har endast 12 matcher kvar av ligan och vi har inte råd att avsluta viktigaste perioden på året med en stor skadelista. Jag tror även att vi inte kommer bli överkörda på Old Trafford, Manchester United är också väldigt skadedrabbade och jag tror på en jämn match som vi sedan avslutar med att vinna och gå vidare nästa vecka på San Siro.

Om man kollar tillbaka historiskt i matcherna mellan Man United och Milan så har lagen möts 10 ggr och man har fem segrar vardera, senaste mötet lagen emellan var 10 Mars 2010 där Man United vann med 4-0 på Old Trafford. Detta var ett dubbelmöte i Champions Leauge som United gick vidare ifrån med totalt 7-2. Men tittar man på vad dessa två klubbar en gång var så kan man med lätthet konstatera att man är långtifrån den klassen idag, trots det är detta en riktigt stor match som slår många matcher på pappret även i ett CL-slutspel.

Manchester United:

Manchester United väg till denna åttondel har som bekant gått via ett uttåg i Champions Leauge där man kom trea i gruppen, i senaste omgången av Europa Leauge avfärdade man Real Sociedad enkelt med 4-0 totalt, där man redan i bortamatchen dödade matchen. Hemma spelade man 0-0. Annars är man i ett likande läge som Milan, man ligger tvåa i ligan och har lite häng på rivalerna City samtidigt som man har en ganska trygg position i kampen om att nå Champions Leauge nästa år genom att hamna topp-4 i ligan. Man kommer dessutom från en stabil derbyvinst sist på bortaplan mot Manchester City med 2-0 där segern aldrig var hotad, och det har gett ett enormt självförtroende inför matchen mot Milan. För trots att man kanske tycker att Europa Leauge inte smäller så högt, så kan aldrig ett dubbelmöte mot Milan snackas bort och laget kommer köra 100% i denna stormatch.

Inför matchen mot Milan så har United inte förlorat någon match på de 11 senaste, där man har sex segrar. Dock så har United som jag tidigare nämnt problem med skador och de som kommer missa matchen är: Pogba, Cavani, De Gea, Rashford, Mata och Van de Beek. Trots dessa avbräck så kommer United ha ett väldigt starkt lag på Torsdag med namn som Bruno Fernandes som är en av Premier Leauges bästa spelare denna säsong, där han gjort hela 16 mål från sin position som offensiv mitt, han har även gjort 11 assist iår. Det ger ett otroligt facit: På 28 matcher har Bruno Fernandes gjort 27 poäng! Tvåa i den interna skytteligan hittar vi Rashford på nio gjorda mål som följs av trean på listan Cavani som gjort sex mål.

Snabba fakta:

  • Ole Gunnar Solskjaer har aldrig spelat någon minut mot Milan, 2005 var han skadad och 2010 fick han nöta bänk båda mötena.
  • Zlatan har mött United två ggr och gått mållös från båda matcherna.
  • Varje gång Milan har vunnit mot Manchester United har man lyckats hålla nollan.
  • Senaste segern för Milan mot United var 2007 och semifinal i Champions Leauge, man vann hemma med 3-0 efter att ha förlorat första matchen på Old Trafford med 3-2.
  • Meste målskytt i matcherna mellan lagen är Wayne Rooney som gjort sex mål, tvåa på den listan hittar vi två Milan-spelare i Kakà och Juan Schiaffino på tre mål var.
  • Uniteds trupp är värderad till 738 miljoner euro, Milans är värderad till 496 miljoner.
  • United har åtta titlar totalt i Europaspelet, då räknar vi in alla tävlingar inkl klubb-vm. Tre av dessa åtta är segrar i CL.
  • Milan har 18 titlar totalt i Europaspelet inkl klubb-vm. sju av 18 är vinster i CL.

Europa Leauge: Manchester United – AC Milan

Arena: Old Trafford

Avspark: Torsdag 11/3, 18.55.

TV: Kanal 9, Discovery +, Eurosport player.

Domare: Slavko Vincic (Slovenien)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen