Pioli: “Scudetton? Vi måste tro på oss själva”

Efter den viktiga vinsten mot Roma i söndags så blomstrar Milans drömmar om en ligatitel upp igen. Imorgon möter Milan Udinese hemma på San Siro och Pioli förklarade på presskonferensen inför mötet statistiken som menar att Milan spelar bättre borta än hemma:

— Siffrorna förklarar sig själva, men att spela utan några supportrar har gjort hemmamatcherna mindre avgörande för oss. Att spela på hemmastadion är alltid annorlunda och det borde ge oss en liten fördel. Imorgon kommer det vara en viktig match för oss, de var väldigt tuffa i vårat sista möte.

Med en skadad Ibra kommer Milan söka sig till andra profiler för forwardrollen men Pioli oroar sig inte över det:

— Zlatan är en vinnare och en ledare men i söndags bevisade vi att vi kan spela bra utan honom och Calhanoglu. Om jag kommer kolla på Sanremo? Ikväll tittar jag på Juve-Spezia. Jag vet att Ibra kommer vara med där men det slutar för sent för mig.

Ett chockerande byte som visade sig vara ett bra taktiskt beslut ifrån tränaren i söndags var att spela Tomori istället för kaptenen Romagnoli som gjorde några svajiga prestationer under de senaste matcherna. Så här förklarar sig tränaren om sitt beslut:

— Endast ni journalister pratar om misstag, för mig handlar det bara om besluten som jag måste göra. Jag pratade med honom (Romagnoli) och det är synd att du inte kan nyttja samma idéer hela tiden men det viktigaste är respekten mellan tränaren och spelaren. Jag har turen att jag har flera valmöjligheter. Imorgon bitti kommer vi testa våran elva och se vilka spelare som kommer starta mot Udinese. Vi kommer tillbaka ifrån en viktig vinst och vi måste fortsätta på samma vis nu.

Pioli fortsatte med att förklara hur det går med Scudetto-drömmen efter att Milan sänkte sig ner på en andra plats efter förlusten mot Inter:

— Sa Ibra att vi måste tro på Scudetton? Jag hade varit chockad om han hade sagt något annat än det. Det är sant, det är ett race och vi måste fokusera på oss själva och vinna så många matcher som möjligt. Vi är i en avgörande del av säsongen, vi måste vara fokuserade och göra så bra ifrån oss som vi kan och sedan kan vi fokusera på Scudetton.

Pioli gav en uppdatering på de skadade spelarna Mandzukic och Bennacer och när de kan förväntas vara tillbaka i spel. Han gav även några uppdateringar kring hur elvan kan se ut imorgon:

— Leao kommer starta imorgon, han mår bra och måste hjälpa laget imorgon. Rebic mår bra och förväntas kunna spela hela matchen. I söndags spelade han en grym match, hans karaktärsdrag är viktiga för oss med hans sätt att spela djupt på anfallet. Leao på andra hand, han är ingen typisk forward med hans sätt att röra sig på planen. Höjdpunkterna ifrån Roma-matchen var hungern som Rebic visade när han sköt skottet som ledde till hans mål och Tomori och Tonalis dubbelräddning. Mandzukic och Bennacer fortsätter träna individuellt just nu och vi hoppas på att de kan vara tillbaka i spela nästa vecka.

Med ett skadedrabbat Milan har Pioli lyckats styra laget till nya höjder men menar att skadorna inte har varit avgörande för honom:

— Jag har en trupp med många spelare och jag tänker aldrig på de spelare som saknas. De som kommer spela imorgon kommer behöva göra bra ifrån sig. Att byta formation? När du göra taktiska förändringar så måste du kolla på för- och nackdelarna och jag är alltid beredd på att göra förändringar om de är nödvändiga. Taktikerna förändras beroende på om du leder eller ligger under i en match. Vi måste tro på våran egna vilja och ta oss an matcherna med klara idéer och rätt attityd.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen