Inför: AC Milan – Udinese

Efter en mycket viktig seger borta mot Roma i förra omgången, siktar Milan på att ta sin andra raka seger mot Udinese på San Siro imorgon kväll! 

AC Milan: 

Efter fyra raka matcher utan vinst, lyckades man äntligen ta tre poäng när man slog Roma med 2-1 på bortaplan i den förra omgången. Det var ett helt annat Milan än det lag vi har sett de senaste veckorna. Spelarna var snabbt upp i press och skapade målchans efter målchans. Om inte Romas målvakt Pau Lopez hade haft en av sina bättre dagar på jobbet, hade nog Milan kunnat lett med 3-0 efter 15 minuters spel. Även i den andra halvleken gjorde Lopez flera starka räddningar. Milan hade totalt 20 skott, varav 14 på mål under matchen, jämfört med Romas 17 skott, varav tio på mål. I den statistik som Serie A kallar “Goal-scoring chances” hade Roma åtta medan Milan hade hela 15. Med andra ord hade Milan flest heta chanser och vann välförtjänt matchen. Ett sådant Milan som vi såg mot Roma vill vi fortsätta se. 

I tabellen ligger Milan fortsatt på en andraplats, fyra poäng bakom Inter. I och med segern mot Roma har man skapat en lucka till lagen bakom, närmaste lagen är Juventus (en match mindre spelad) och Atalanta, som båda är sex poäng efter Milan. 

Tyvärr har det adderats spelare till Milans skadelista. I matchen mot Roma tvingades tre spelare utgå på grund av skadekänningar, Hakan Calhanoglu, Zlatan Ibrahimovic och Ante Rebic. Den sistnämnde ska det dock inte vara några problem med, och han ska vara tillgänglig mot Udinese. Dock missar både Calhanoglu och Ibrahimovic matchen, båda med skador i en lårmuskel. Calhanoglu förväntas missa minst två matcher, samtidigt som Ibrahimovic förväntas missa minst tre matcher. Ismael Bennacer och Mario Mandzukic är fortsatt skadade och missar också onsdagens match. 

Udinese: 

Udinese kommer till matchen med en fin form, då man har tagit tre segrar på de fem senaste ligamatcherna. Den senaste segern kom i den förra omgången, hemma mot Fiorentina. Anfallaren Ilija Nestorovski avgjorde matchen sent i den 86:e minuten, och gav Udinese en viktig 1-0-seger. Just målskyttet har varit ett problem för Udinese den här säsongen, då man har mäktat med endast 26 mål på 24 matcher. Hela åtta av de 24 matcherna har man gått mållösa från. Samtidigt har man släppt in ganska få mål jämfört med lagen bakom sig, 33 stycken har man släppt in. Man har också fjärde flest hållna nollor med sju stycken, där de lag som har flest är Inter och Napoli med nio stycken. Udinese är ett någorlunda starkt bortalag, med 13 inspelade poäng på elva matcher. Man har bland annat slagit Lazio tidigare under säsongen på bortaplan med 3-1. Man var faktiskt nära att knipa en poäng i det senaste mötet mot Milan, men Zlatan Ibrahimovic avgjorde den matchen sent till 2-1 med en (halv) cykelspark. 

I tabellen ligger Udinese på en tolfteplats med 28 inspelade poäng. Man är med andra ord ett stabilt mittenlag, då man har hela tio poäng ner till nedflyttningsstrecket och hela 16 poäng upp till Europa-platserna. 

I skadeväg har man långtidsskadade Mato Jajalo och Ignacio Pussetto borta, och även Fernando Forestieri, Gerard Deulofeu och Thomas Ouwejan. Man har dock mittfältaren Roberto Pereyra tillbaka från avstängning, som har gjort två mål och fem assist på 20 ligamatcher. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har endast vunnit en av sina fem senaste matcher. 
  • Man har förlorat tre av sina fem senaste hemmamatcher i Serie A. 
  • Den senaste matchen lagen emellan slutade 2-1 till Milan, efter ett sent avgörande av Zlatan Ibrahimovic. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 14 mål på lika många matcher. 

Udinese: 

  • Udinese har släppt in minst två mål i fem av sina sex senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Man har endast vunnit en av sina fem senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Man har gått mållösa från åtta av 24 ligamatcher. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är mittfältaren Rodrigo de Paul med fem mål på 23 matcher. 
  • Serie A: AC Milan – Udinese 
  • Arena: San Siro 
  • Avspark: 20.45 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Davide Massa 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer