Pioli: “Ibra kommer starta imorgon”

Milan är tillbaka i spel imorgon mot Fiorentina efter förlusten mot Manchester United som såg Milan lämna europaspel för den här säsongen. Trots detta ser Pioli mycket entusiasm i sina spelare som är sugna på att bevisa vad de går för mot Stefanos före detta lag:

— Laget reagerade dåligt på förlusten mot United och det fanns en sur smak inom laget i fredags men jag märker redan nu att de är laddade med energi och visar att de vill avsluta säsongen på det bästa möjliga sätt. Vi har gått igenom en svår period nu men jag tror vi har kommit över den. Under de senaste matcherna har jag sett många positiva saker, jag förväntar mig ett spännande avslut på den här säsongen.

Den mest delikata frågan som förekommit i media är angående om Zlatan äntligen är i tillräckligt god form för att kunna starta imorgon mot Fiorentina efter en inhoppning i matchen mot United:

— Zlatan utnyttjade minuterna i torsdags och kommer starta imorgon. Han är en väldigt viktig spelare för oss och erbjuder mycket för laget. Jag ogillade elimineringen ifrån Europa League men vi måste alltid sikta på att ge allt vi kan. Det är 11 matchdagar som väntar oss, vi kommer kämpa för att vinna varenda en av dem. Vi kommer spela i våran stil, med våra idéer med start imorgon. Vi lämnar en svår och utmanande period men vi bryr oss inte om det förflutna. Efter pausen så tror jag att alla matcher kommer passera snabbt för oss.

Pioli pratade om några nyckelspelare för Milan, mer specifikt Calhanoglus och Bennacers nuvarande form:

— Covid och hans (Calhanoglus) skador har inte låtit honom att återhämta sig till 100 procent. Han försöker hitta tillbaka till sitt bästa fysiska tillstånd och jag är säker på att han kommer göra det snart. Bennacer mår bättre nu, den här veckan var den första veckan som han kunde träna i högt tempo igen. Jag tror dock inte att han kommer kunna starta imorgon men han kommer kunna hoppa in någon gång under matchen. I det offensiva mittfältet behöver vi någon spelare med andra karaktärsdrag men han skulle kunna fylla in där.

Ett namn som ryktas vara en förstärkning i Milans anfall till sommaren är Dusan Vlahovic som tidigare tränats under Pioli. Detta var Stefanos ord om talangen som hittat målet 12 gånger den här säsongen:

— Vlahovic har utvecklats väldigt mycket, jag har alltid tyckt om honom som spelare. Han har alltid jobbat hårt och har varit ämnad till att förbättras med den höga potentialen som han har. Jag kommer inte jämföra honom med några andra namn, Vlahovic behöver fortsätta med att göra det han gör nu.

Avslutningsvis förklarade Pioli vad Milan saknar för att placera sig som ett europeiskt topplag:

— De bästa lagen är självsäkra i deras spela och deras principer. Vi vill nå den nivån och vi vill återvända till att vara ett vinnande lag men för att göra detta krävs det några svårare säsonger som agerar som mellansteg för våran utveckling.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen