Inför: Fiorentina – AC Milan

Det blev en tung förlust senast i ligan mot Napoli och ett uttåg från Europa League i torsdags mot Man United. Imorgon klockan 18.00 siktar Milan på att sig tillbaka till vinnarspåret, när man gästar Fiorentina på Stadio Artemio Franchi! 

AC Milan: 

De flesta tänkte nog att Milan var tillbaka efter den mycket starka 2-0-segern borta mot Hellas Verona för ungefär två veckor sedan. Istället har de ojämna prestationerna fortsatt. På de tre senaste matcherna har Milan inte lyckats vinna, och endast gjort ett mål. Först 1-1 i det första mötet mot Manchester United, sedan en 0-1-förlust mot Napoli och senast en 0-1-förlust mot United, som innebar att Milan åkte ur Europa League. Det ska dock sägas att Milan mycket väl kunde ha vunnit båda mötena mot United, och istället gått vidare. Men man tog inte tillvara på de chanser man fick, och fick dessutom ett mål bortdömt för en högst tveksam hands i det första mötet. Något som är oroande är Milans hemmaform under 2021, då man endast har tagit sju av 21 möjliga poäng på San Siro i ligaspelet. Men nu är det bortamatch som gäller och där är Milan extremt starka, då man har tagit hela 34 poäng på sina 13 bortamatcher, varav hela elva vinster. Det gör Milan till det bästa bortalaget i Serie A, tre poäng bättre än Inter, med en bortamatch mindre spelad dessutom. 

Milan ligger på en andraplats i Serie A, nio poäng bakom Inter. Man är sex poäng före det laget som ligger på femteplats, just nu Napoli, som dock har en match mindre spelad. 

På skadelistan hittar vi Mario Mandzukic, Rafael Leao, Alessio Romagnoli och Davide Calabria. Även Ante Rebic kommer missa matchen på grund av avstängning. Dock är både Ismael Bennacer och Zlatan Ibrahimovic tillbaka, där den sistnämda gjorde comeback med ett inhopp mot Man United i torsdags. Bennacer kom aldrig in men satt på bänken och är tillgänglig mot Fiorentina.

Fiorentina: 

Fiorentina tog en stark 4-1-seger borta mot Benevento förra lördagen, som var tre väldigt viktiga poäng för att komma bort från bottenstriden. Den 21-årige anfallaren Dusan Vlahovic frälste sitt Fiorentina med ett hattrick i den matchen. Den senaste veckan har det dessutom ryktats om att Milan är en av flera klubbar som är intresserade av Vlahovics signatur. Han ska även vara ett stort fan av Zlatan Ibrahimovic, så varför inte komma hit och spela med svensken nästa säsong? Innan matchen mot Benevento tog man endast fyra poäng på fem matcher, varav en vinst, en oavgjord och tre förluster. Formen har varit väldigt ojämn, resultaten likaså. Fiorentina har tagit mestadelen av sina poäng på sin hemmaplan, 20 av de 29 poängen som man har skrapat ihop har kommit på Stadio Artemio Franchi.  

I tabellen hittar man Fiorentina på en fjortondeplats, sju poäng ner till nedflyttningsstrecket.  

Det är endast en spelare som förväntas missa morgondagens match för Fiorentina, försvararen Igor Julio. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan har endast vunnit två av sina tio senaste matcher (alla tävlingar). 
  • Man har gjort minst två mål i 18 av sina 19 senaste bortamatcher i Serie A. 
  • Milan är ligans bästa bortalag. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Zlatan Ibrahimovic med 14 mål på lika många matcher. 

Fiorentina: 

  • Fiorentina förlorade det senaste mötet mot Milan med 2-0. 
  • Man har släppt in fem mål på de två senaste hemmamatcherna. 
  • Fiorentina har inte vunnit två raka matcher i Serie A den här säsongen, man vann senast mot Benevento med 4-1. 
  • Bäste målskytt i ligaspelet är Dusan Vlahovic med 12 mål på 26 matcher. 
  • Serie A: Fiorentina – AC Milan 
  • Arena: Stadio Artemio Franchi 
  • Avspark: 18.00 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Marco Guida 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen