Redaktionens spelarbetyg: Fiorentina – AC Milan

Milan vänder och tar tre otroligt viktiga poäng borta mot Fiorentina. Efter att ha tagit ledningen tackvare Zlatans 1-0 mål så tappar man denna ledning till 2-1, sedan visar Milan karaktär och vänder på steken och vinner matchen med 3-2. Nedan finner ni redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma 5.5 Gör det han ska idag, kanske ska ta frisparken som leder till Fiorentinas 1-1 mål. Det sänker betyget litegrann. Riberys skott är det inte mycket att göra på.

Dalot 4.5 Är väldigt svag idag och känns alltid som en risk att ha i laget just nu tyvärr. Tar en onödig frispark utanför Milans straffområde som leder till mål. Utöver detta är han direkt svag i inläggsspelet samt defensiven i övrigt.

Tomori 7 Övertygar mer och mer. Är otroligt nyttig i många olika delar i spelet. Idag är han även stark i huvudspelet där han vinner ett flertalet nickdueller som kunde blivit farliga. I övrigt är han som vanligt följsam och väldigt snabb och det är inte lätt att passera Tomori som anfallare.

Kjaer 7.5 Står för två assist idag och är otroligt dominant i sitt försvarsspel. Vinner ett flertalet tuffa dueller mot många Fiorentina-spelare och är ledaren i laget i Milans defensiv. Blir tufft för Romagnoli att ta en plats i laget just nu.

Theo 5.5 Är med i vissa aktioner där man blir påmind om vad Theo kan offensivt. Försöker också tänka mer på defensiven idag och det kommer behövas. Är godkänd idag och vi hoppas att formsvackan är ett minne blott och att Theo visar sitt rätta jag sista delen av säsongen.

Kessie 6 Har en assist till Hakans matchavgörande 3-2 mål. Annars är Kessie klart godkänd idag men dock inte lika dominant som vi brukar vara vana vid att se honom. Ser lite sliten ut efter ett tufft matchspelande på senare tid och det gör prestationen som idag ännu mer imponerande. Har en hög lägstanivå.

Tonali 6 Har kommit in mer och mer i Milan och Tonali kommer bli väldigt viktig för detta lag framöver och visar vilken slitvarg han är. Slutar aldrig springa och visar hjärta för laget. Bra insats idag.

Diaz 5.5 Är väldigt valpig i många situationer idag, tappar bollen väldigt enkelt på mittplan som leder till kontring för Fiorentina och sedan frispark  och 1-1 för Fiorentina. Spelar upp sig lite i andra halvlek och hans 2-2 mål räddar ett sämre betyg. Visst ett enkelt mål men han är på plats och gör det han ska.

Saelemakers 4.5 Är likt sin kollega på högersidan Dalot otroligt obefintlig i sitt spel och den energi som räddade Saelemakers tidigare finns inte där och då är han en begränsad fotbollsspelare i mina ögon.

Hakan 6 Är osynlig i första halvlek förutom ett skott utanför straffområde som är nära att leta sig in krysset. Spelar upp sig i andra halvlek och blir matchvinnare för Milan med ett snygg mål som leder till 3-2 och tre poäng med sig hem till Milano. Detta kan vara vändningen för Hakan och det behövde han efter alla skador samt Covid-19.

Zlatan 8 MOTM Visar vägen för detta Milan med sin pondus och vilja att vinna fotbollsmatcher. Gör ett mål på friläge men är otroligt nära att göra ytterligare 2-3 mål där han istället träffar stolpe/ribba. Kommer vara avgörande för Milan i slutskedet av säsongen och vi hoppas att hans skador är förbi och att Zlatan får vara på plan och bära laget på sina axlar.

Avbytare & tränare

Bennacer 6.5 Oj, vad skönt det känns att se Bennacer på en fotbollsplan igen och vilken skillnad han gjorde när han byttes in. Tog tag i taktpinnen direkt och började att leda Milan mot sin vändning. Är väldigt skicklig med boll och framförallt lugn med den och är en stor faktor till att vi vänder matchen.

Castillejo 5 Är som vid tidigare insatser väldigt blek och tillför inte mycket alls även idag. Kommer dock in och sliter och ger alltid 100% i alla lägen och det ger honom en femma istället för 4.5.

Meite För lite speltid för att betygsättas

Krunic För lite speltid för att betygsättas

Pioli 6.5 Gör det han ska och går ut från matchen som en vinnare. Med facit i hand gjorde han rätt som behöll Diaz på plan till andra halvlek och gjorde även rätt med övriga byten.

 

 

 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen