Ibrahimović: “Folk ska se mig som ett exempel”

Zlatan Ibrahimović är för närvarande skadad, men det stoppar honom inte från att vara delaktig i San Remo-festivalen (italienska melodifestivalen). På en presskonferens inför kvällens deltävling talade svensken om…

– När Amadeus (programledare för San Remo-festivalen) ringde mig sa jag aldrig nej, utan det blev ett ja. Amadeus uppmanade mig att vara mig själv under tävlingen. Det är lättare att göra mål på en fotbollsplan än att göra det här. Jag vet inte riktigt vad som väntar mig, men jag är inte orolig.

– Om jag gör ett misstag så finns det ingen som kan döma mig och gör jag det bra, ja då har jag ett jobb när jag slutar spela fotboll. Detta kommer att bli en kul upplevelse. Det finns en anledning varför Amadeus ringde mig och det är för att han vill slå rekord (reds. anm., vad det är för rekord nämns inte under presskonferensen).

Amadeus och Fiorello (också verksam under San Remo-festivalen) är båda interisti och jag har fått pikar varje dag den senaste veckan om att Inter leder ligan. Innan dess har båda två varit tysta i ett halvår. Milan kommer att ta tillbaka förstaplatsen. Jag jobbar för Milan och kommer att göra allt för att Milan blir framgångsrika. Jag gillar och har respekt för alla klubbar som jag har representerat, men det är i Milan jag känner mig mest som hemma.

Zlatan ådrog sig en skada under senaste matchen mot Roma och väntas bli borta från spel i upp till tio dagar. Detta hade 39-åringen att säga om skadan.

– Mitt träningsprogram är detsamma som innan, detta var bara otur. Det är en liten skada och jag kan göra allt som jag brukar kunna göra.

Om kontroversen med LeBron James.

– Rasism och politik är två olika saker. Vi atleter för samman världen till skillnad från politiker. Alla ska känna sig välkomna oavsett bakgrund. Jag spelar fotboll för att jag är bra på just detta och därför är jag inte politiker. Detta är mitt meddelande: atleter måste vara atleter och politiker måste vara politiker. Jag tänker inte så mycket på om det finns någon kontrovers mellan oss. De som känner mig vet att jag är professionell och jag behöver inte yttra mig om ifall jag kommer först eller sist. Folk ska se mig som ett exempel. När jag spelar fotboll så är jag väldigt fokuserad och mitt mål just nu är att hjälpa Milan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen