Redaktionens spelarbetyg: Milan – Crotone

Milan återtog serieledningen efter att man enkelt vunnit med 4-0 hemma mot Crotone. Nedan har ni betygen.

Donnarumma 5.5 Sätts inte på prov överhuvudtaget under matchen och kan inte få ett annat betyg än godkänd. Det han ska göra gör han bra.

Calabria 6 Är under första halvlek den som är anledningen till att Milan ändå skapar lite målchanser. Är outröttlig, forcerar både framåt och är lika snabb bakåt. Får tyvärr ett mål bortdömt för offside. Tar även ett taktiskt gult kort som gör att Calabria missar nästa match mot Spezia men som är spelklar till derbyt.

Romagnoli 5.5 Ställs inte på prov mot ett svagt Crotone. Drar på sig ett onödigt gult kort, det ska man kunna undivka när det står 4-0 och tio minuter kvar av matchen.

Tomori 5,5 Likt kollegan Romagnoli så finns det inte mycket att hantera idag för Tomori, kan inte vara annat än godkänd. Kul med lite konkurrens i truppen när Kjaer kommer tillbaka från skada.

Theo 6.5 Ångar fram på sin vänsterkant, vi vet vilken nivå Theo håller och det visar han ofta. Ställs inte på prov defensivt alls för att få högre betyg, men den fina offensiv han visar är värt 6.5.

Kessie 6 Ytterligare en fin insats av Kessie idag, gör det han ska och är väldigt nyttig för Milan. Ovärderlig spelare som presterar varje vecka och oavsett motstånd.

Meite 5.5 En helt ok insats idag av Meite. Den bästa i Milantröjan, det ska sägas att det är första gången han spelar på sin riktiga position och det gör att han kan spela sitt spel. Spelar enklare och rakare och behöver inte krångla till det. Exakt det han gör idag.

Saelemaekers 4.5 En usel insats av den gode Saelemaekers idag. Drar även på sig en varning. En väldigt nyttig spelare med sitt presspel och sitt hjärta i vanliga fall, men i matcher mot motstånd som Crotone är spelare som Saelemaekers lite överflödiga då vi äger matchen med stort bollinnehav. Har dock ett grymt facit med Milan, Milan förlorar aldrig när han startar.

Leao 5.5 Assisten tll Zlatans 1-0 mål räddar honom från ett sämre betyg, spelar dock på fel position vilket kan ursäkta hans insats idag. Vi tackar Leao för hans vikarieperiod och välkommnar honom tillbaka till ordinarie position nu när Hakan är tillbaka.

Rebic 7 Om Leaos assist räddar honom från ett dåligt betyg så kan man säga detsamma om Rebic och hans två mål. Spelmässigt är Rebic inte bra idag, men oavsett vad så gör Rebic två mål och det är alltid bra när man är en offensiv spelare. För mig får han vara hur dålig som helst om han gör två mål varje match.

Zlatan 7.5 MOTM Gör det viktiga 1-0 målet efter en halvtimme när spelet var lite trögt. Gör även ett andra mål, och det innebär att Zlatan gör både sitt 500e och 501 första liganål i karriären. Otroligt viktigt med sin karaktär och ledarskap för detta Milan, men det visste vi alla om. Det är därför han också får ett högre betyg än Rebic som också gjorde två mål.

Avbytare & Tränare

Castillejo 4.5 Byter av Saelemaekers i halvtid och tyvärr bidrar inte Samu med så mycket. Är totalt onsynlig under hela halvleken och insatsen måste vara bättre när han får chansen mot lag som Crotone.

Hakan 7 Känns väldigt skönt att ha tillbaka Hakan i laget igen. Och det tycker nog även Pioli, när Hakan byttes in så fick i stort sett inte Crotone låna bollen något mer, gör två assist också. Och inte bara assisten, allt han gör är av kvalitet, speciellt inläggen är mumma.

Mandzukic – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Hauge – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Krunic – Spelade för kort tid för att betygsättas, men hann ändå nästan ge bort ett mål till Crotone.

Pioli – 6.5 Vinner en enkel seger tillslut, men agerar bra när han tar ut Saelemaekers i halvtid och ett tidigt byte på Leao också.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen