Inför: AC Milan – Crotone

Efter två raker förluster så lyckades Milan hitta tillbaka till vinnarspåret och man vann på bortaplan mot Bologna med 2-1 efter mål av Kessie och Rebic. Nu är det dags för omgång 21 och för motståndet står Crotone och matchen spelas på Söndag kl 15.00.

Milan:

Trots en del skadeproblem så har Milan aldrig släppt ifrån sig förstaplatsen i ligan, man har haft ledningen sedan omgång tre och efter segern sist så är man uppe på totalt 46 poäng. Om vi pratar vidare om skador så börjar det ljusna en hel del på den punkten. Alla spelare är tillbaka förutom Kjaer som tyvärr är borta igen, Gabbia är också borta sedan tidigare, även Diaz förväntas missa denna match. Men vi kan glädjas åt att Bennacer och Hakan är redo inför matchen mot Crotone. I matchen mot Bologna så var spelet sådär och det visar på styrka att man kan vinna fotbollsmatcher trots att man egentligen inte skapar något alls, man hade förvisso spelare som Leao på fel position och trots att Leao gjorde en ok insats så är det väldigt viktigt att Hakan är tillbaka och vi har en av Europas bästa statistiskt på sin position. Vi går nu in ett viktigt skede i säsongen där matchen mot Crotone bara måste vinnas, speciellt eftersom konkurrenterna strax under kommer möta varandra på löpande band. Så det finns möjligheter att dra ifrån i tabellen litegrann inför derbyt den 21 Februari.

Om man koncentrerar sig lite mer på inför Crotone och matchen på söndag så har vi Zlatan som ligger etta i interna skytteligan på 12 gjorda mål med Kessie som ligger tvåa på 7. Frågan är sedan om Pioli väljer att starta med Bennacer framför Tonali? Utgår att Hakan startar matchen, för utan Hakan på plan tappar vi väldigt mycket offensivt, det såg vi senast mot Bologna där två straffar låg till grund för vinsten, om än solklara straffar. Efter matchen mot Crotone så har vi Spezia borta den den 13 Februari för att sedan den 18 Februari inleda slutspelet i Europa Leauge där Röda Stjärnan står för motståndet, så kommande tre matcher är enkla på pappret så Bennacer kanske bör agera inhoppare mot Crotone för att inte riskera något.

Crotone:

Crotone går fortsatt tungt i ligan och man ligger på en sista plats med bara 12 inspelade poäng. Man har dock inte så många poäng upp till säker mark, endast tre poäng skiljer. Crotone är det lag i Serie A som släppt in flest mål, man har släppt in hela 46 st och de har en målskillnad på -24. Crotone kommer från en 0-3 förlust från senaste matchen, man förlorade hemma mot Genoa där en pånyttfödd Destro gjorde mål igen. Crotone har på de senaste fem matcherna förlorat fyra matcher. Till matchen mot Milan så saknar Crotone en hel del spelare pga skador, man saknar bl a Luca Cigarini, Salvatore Molina, Giuseppe Cuomo och Adam Ounas. Dock får Milan hålla ett öga på Simy som är anfallare i Crotone, Simy har gjort sju mål i årets Serie A och leder därmed den interna skytteligan, han gjorde även 20 mål i Serie B,  så se upp för Simy som är Crotones stora hot.

Snabba fakta:

  • Milan har vunnit fyra av de sex senaste matcherna.
  • Crotone har förlorat fem av de sex senaste matcherna.
  • Milan vann senaste matchen mot Crotone med 2-0.
  • Crotone har spelat tio bortamatcher i årets Serie A och har inte vunnit ännu. Man har gjort nio mål och släppt in hela 26 st.
  • Crotnes trupp är värderad till 48 miljoner euro, Milans är värderad till 496 miljioner.

Serie A: Milan-Crotone

Arena: San Siro

Avspark: Söndag 15.00

TV: CmoreLive, Stream.

Domare: Luca Peiretto

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen