Redaktionens spelarbetyg: Cagliari – Milan

3 poäng, 0-2 och fortsatt en 3 poängs-ledning i tabellen är hur vi summerar Milans måndagskväll. Zlatan verkar ha konserverats sedan hösten och försvarsspelet fortsätter att vara stabilt och nu stormar milan mot att bli vintermästare. Och ni vet kanske vad som brukar hända till våren med vintermästaren….. Nedan finner betygen från kvällens match.

Donnarumma – 7: Ställs på prov få gånger under matchens gång men är alert och bra när han behöver vara just det. Han har definitivt höjt sin lägstanivå denna säsong.

Calabria – 7: Ja, vem såg den här utvecklingen komma för något år sedan? Återigen en stor match från italienaren som idag var tillbaka på sin naturliga position. Är ett vasst hot framåt och är nära på att näta ånyo.

Kjaer – 5,5: Blev utbytt i paus efter att ha gjort en godkänd första halvlek. Tappade markeringar vid några tillfällen men inga större misstag från danskens sida.

Romagnoli – 5,5: Gjorde likt sin mittbackskollega en helt okej match men drar på sig onödiga frisparkar och kort vilket innebär att kaptenen missar den viktiga matchen mot Atalanta.

Dalot – 6: Gör en bra match ute på vänsterkanten och är enormt bolltrygg. Såklart inte lika tokoffensiv som Theo utan har en bra känsla för när han ska gå framåt och falla tillbaka. Fin match.

Kessie – 7: På tal om hög lägstanivå så har vi här en kille som även han besitter en sådan. Återigen dominerar han mittfältet och verkar outtröttlig trots det intensiva spelschemat.

Tonali – 7: En del var oroliga när Bennacer blev skadad att vi skulle förlora en viktig kugge. I vissa matcher har den oron varit befogad men ikväll gjorde Tonali ett fullgott jobb som ersättare. Tillsammans med Kessie var de otroligt dominanta.

Hauge – 5: Står för en fin framspelning mot slutet av sin match vilket höjer betyget till godkänt men utöver det var han inte bra. Hårt jobb väntar om han vill starta fler matcher.

Diaz – 7: Spelar vackert fram Zlatan i inledningen av matchen och håller efter det en jämn och fin nivå matchen igenom. Ersatte Calhanoglu exemplariskt.

Castillejo – 5,5: Var länge sedan spanjoren levererade en strålande insats nu. Han gör sitt jobb men inte speciellt mycket mer än så tyvärr.

Ibrahimovic – 7,5: Första matchen från start i ligan sedan skadefrånvaron och vilken comeback det blev. Mäktig i target-spelet och dessutom farlig i djupled ikväll. Ibra är tillbaka och det med besked. Redaktionens MOTM.

Avbytare och tränare:

Kalulu – 6,5: Kommer in i paus och visar återigen att han besitter en stor potential. Det har varit många fina matcher den senaste tiden från fransosen och den fina formen verkar hålla i sig. Med Romagnoli borta är han favoriten att ta startplatsen mot Atalanta, med all rätt.

Saelemaekers – Spelade för lite för att bedömas (men ingen bra insats, såklart)

Meite – spelade för lite för att bedömas.

Conti – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 6,5: Han har skapat en lagmaskin som inte verkar kunna sluta att vinna. Anfallet flyter på och försvaret är solitt match efter match trots att skadelistan är fylld med nyckelspelare. Några bra byten ikväll tillsammans med några tveksamma men överlag en fin genomförd match av laget och ledarstaben. Bara att lyfta på hatten för mister.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer