Införrapport: Cagliari – Milan

Efter ett dubbelmöte mot Torino både i cuppen & Serie A är det nu dags för Milan att resa till Sardinien för att ställas mot Cagliari.

AC Milan: Efter en tung förlust mot Juventus har Milan tagit sig tillbaka till toppen, och det med all rätt. Ett dubbelmöte mot Torino i ligan slutade med bekväma 2-0 med mål från Leao & Kessie. I cuppen var det en helt annan femma. Efter 90 minuter fulltid och 30 min tillägg, slutade matchen 0-0. Fem straffar senare var Milan vidare och hade slagit Torino igen. Milan är nu vidare till kvartsfinal som spelas 27/1. Det finns en hel del skador samt att sjukstugan fylls på flitigt. Man saknar inför detta möte spelare som, Bennacer, Saelemaekers, Krunic & Gabbia. Man saknar även Calhanoglu, Hernandez som är covid-sjuka och Leao som sitter på ett rött kort sedan tidigare. Samtliga ovannämnda är inte tillgängliga p.g.a. diverse skador, sjukdom eller avstängningar. Det finns ändå en ljusglimt i detta även om det ser mörkt ut. Emil Roback, Soualiho Meïté, Enrico Di Gesú och Nikolaos Michelis finns med i matchens trupp. Kanske kan vi få se en eller två av dessa spelare kliva in i sin debut?

Cagliari: Kommer direkt ifrån fem raka förluster. Under sina 17 omgångar har de enbart lyckats få med sig 3 vinster 5 oavgjort & 9 förluster. Senaste förlusten i ligan mötte dem Fiorentina. Man lyckades med ett relativt bra bollinnehav, lyckades även styra & kontrollera matchen till en viss del, sedan kom smällen. Callejon visade vart skåpet skulle stå med sin assist till Vlahovic, 1-0 var ett faktum. Av 6 skott var enbart 1 av dessa på mål för Cagliari. Skyttekungen från Sardinien har hittills prickat in 10 mål. Jao Pedro har nästan stått för hälften av målen för Cagliari. Nu har de lånat in Alfred Duncan från just Fiorentina och man hoppas på nya tag. Frågan är om Di Francesco lyckas få med sig poäng mot Milan? Det tror i alla fall Fiorentina lånet Riccardo Sottil som tror att laget kan vända den negativa trenden, redan ikväll.

Snabb fakta:

– Milan saknar 7 spelare som Gabbia, Rebic, Krunic, Bennacer, Calhanoglu, Leao & Saelemaekers.

– 9 av 10 borta matcher har Milan vunnit båda halvlekarna.

– Milan har vunnit 28 av 29 Serie A matcher.

– Cagliari befinner sig på en 17.e placering i tabellen.

Serie A: Cagliari – Milan

Arena: Sardegna Arena

Avspark: Måndag 18/1 kl. 20:45

TV: C-More Fotboll, C-More Stream

Domare: Rosario Abisso

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer