Pioli: “Han har allt”

Igår vann Milan som bekant över Cagliari med 0-2 och en viss svenska var tillbaka och gjorde två mål. Detta hade Pioli att säga efter matchen i mixade zonen.

— Jag såg spelarna offra sig, där fanns intensitet kombinerat med ren kvalité.

Flörtar Pioli med tanken om en ligavinst?

— Om vi fortsätter att visa dessa karaktärsdragen: spela med huvudet högt, inte göra enkla misstag, vara klartänkta, röra oss bra, ha hjärtat på rätt ställe, vara generösa och fortsätta att offra sig för laget. Då har vi goda chanser att fortsätta göra det lika bra.

På frågan om Zlatan.

— Ibrahimovic är en komplett vinnare. Han har allt från teknik och beslutsamhet till karaktär och personlighet. Han har gett oss så otroligt mycket och är lika viktig i andra spelares utveckling.

— Hans lagkamrater har visat hur bra de kan vara utan honom men det vore dumt att säga annat än att vi är starkare med honom i laget. För så är det.

Pioli om Saelemakers utvisning.

— Saelemakers är en mogen kille. Han pratade ut direkt för hela omklädningsrummet och bad om förlåtelse för sin utvisning. Han var verkligen ledsen för det.

— Jag tänker inte stå här och försvara honom men tycker oavsett inte att de två gula korten är förtjänade. Oavsett så måste han vara smartare när han vet han har ett gult kort redan.

— Han gjorde ett misstag idag (läs igår) och gjorde ett likadant för ett tag sedan mot Napoli. Men så som han tog det i omklädningsrummet så visar det att han lärt sig något den här gången.

Om att Kjaer fick gå ut tidigt.

— Kjaer skadade sig inte men har ett litet problem som vi inte kan komma förbi.

— Han spelar lite återhållsamt då han är rädd för att skada sig så jag bytte ut honom som en säkerhetsåtgärd. Jag hoppas han är redo till nästa match då vi verkligen behöver honom nu när Romagnoli inte får spela mot Atalanta.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer