Pioli: “Vi måste bli solida igen”

Två förluster i rad. Det var ett tag sedan. Först riktig soppatorsk mot Atalanta för att följa upp det med ett riktigt drama mot Inter. Det här hade Pioli att säga.

— Det är fullkomligt lönlöst att blicka bakåt nu. Endast framåt, inget annat. Det är inte så att jag ändrat mig kring vad jag tycker om kvalitén i det här laget.

— Idéerna är där. Vi har ett bra lag och gör överlag bra matcher, det har vi visat fram till nu. Vi håller på att göra en supersäsong, just nu har vi 18 poäng mer än vad vi hade vid samma tidpunkt förra året. Glappet till våra rivaler är inte där längre.

Han var kort angående morgondagens match mot Bologna.

— Det kommer att bli en tuff match. Bologna spelar intensiv och attackerande fotboll så vi kommer att behöva vara på tårna.

Den mentala biten.

— Vi är inte det minsta intresserade av vad andra säger om vår klubb. Vi fokuserar på oss själva samtidigt som vi vidhåller en god balans och jobbar hårt.

— Vi vet att många tycker saker men åsikter ändras fort i fotboll. Under veckorna som kommer så kan vi jobba på att bli mer solida igen. Vi kommer att kunna jobba lite lugnare när alla som varit borta börjar komma tillbaka.

Givetvis kom frågan om Zlatans agerande i derbyt.

— Ibrahimovic är hundra procent med i matchen mentalt, det är han alltid. Vissa saker bara händer när man står på planen. Jag kommer inte att acceptera utvisningar men någonstans måste vi alla bara gå vidare. Vi och truppen har pratat om det.

Om rasismanklagelserna.

— Zlatan är definitivt ingen rasist. Den här klubben har alltid varit starkt emot racism och kommer att förbli. Dessutom är Zlatan en spelare som behöver lite munhugg för att prestera på topp.

Om resten av truppen.

— Bennacer börjar se bra ut. Han har dock varit borta ett tag men om han tränar som han gjorde idag då kommer han vara uttagen i truppen. Han kommer förmodligen inte starta.

— Tomori var väldigt bra i derbyt och visade vilka egenskaper han kommer att bidra med. En intelligent grabb som kommer som började sin tid i Milan bra.

— Diaz hade en liten muskelkänning som vi kommer att kolla på. Jag hoppas inte det är allvarligt för det är mycket matcher nu.

— Kjaer är enormt viktig för oss och han behövs verkligen i elvan. Han har inte riktigt gått på hundra procent de senaste matcher han spelat så vi får ta det lite lugnt med honom. Jag tror dock att det inte dröjer så länge innan han är tillbaka.

— Mandzukic fick en lätt ankelskada under matchen mot Atalanta. Han tränade igår och ifall han tränar lika bra idag (dagen innan match) så kommer han att vara med och redo för spel.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen