Inför: Bologna – AC Milan

Imorgon klockan 15.00 är det dags för den tjugonde omgången i Serie A, när Milan gästar Bologna på Stadio Renato Dall´Ara!

AC Milan:

Milan kommer till Bologna med två raka förluster i ryggen, 0-3 hemma mot Atalanta i ligan och 1-2 mot Inter i Coppa Italia. Innan dess hade man vunnit två raka matcher i Serie A, efter att ha förlorat sin första ligamatch för säsongen mot Juventus med 1-3 den 6 januari. Med tre (på pappret) enklare matcher (Bologna, Crotone och Spezia) framöver kan det vara en bra chans för Milan att hitta tillbaka till vinnarspåret. I den senaste matchen mötte man Inter i Coppa Italia, en match som Zlatan Ibrahimovic gav Milan ledningen i efter ett fint mål i den 31:a minuten. Zlatan fick ett andra gult kort och därmed ett rött kort i den andra halvleken efter en fällning (om än tveksam) på Aleksandar Kolarov. Inter kunde då vända matchen, efter mål av Lukaku i den 71:a minuten och Christian Eriksen i den 97:e minuten.

Milan leder fortsatt Serie A, två poäng före Inter. Bäste målskytt i ligaspelet för Milan är Zlatan Ibrahimovic med sina tolv mål. Flest assist har Hakan Calhanoglu med sju stycken.

Skadeläget ser ofta ut att ljusna för Milan, men då kommer det nya skador istället. Den här gången är det Brahim Diaz och Simon Kjaer som har blivit skadade och kommer missa matchen mot Bologna. Däremot finns det väldigt goda nyheter också, då Mario Mandzukic, Sandro Tonali och Ismael Bennacer är tillbaka i träning och kan vara tillbaka till matchen. Under dagen meddelade Milan också att Hakan Calhanoglu har testat negativt för covid-19, men kommer inte vara med i morgondagens match.

Bologna:

Bologna kommer till matchen med en dyster form bakom sig. Man har endast en seger på de tio senaste ligamatcherna, och den kom hemma mot Hellas Verona (1-0) den 16 januari. I den senaste matchen mötte man Juventus på bortaplan, en match som man förlorade med 2-0. Trots den svaga formen ligger man ändå på en ganska behaglig 13:e plats i tabellen med 20 inspelade poäng, sex poäng mer än Cagliari som ligger under nedflyttningsstrecket. Mestadelen av sina poäng har man tagit på sin hemmaplan, hela 14 av de 20 poäng som man har skrapat ihop har kommit på sin hemmaarena. I sina tre senaste hemmamatcher har man inte förlorat, där man bland annat tog en imponerande poäng mot Atalanta (2-2) den 23 december.

Bäste målskytt i ligaspelet för Bologna är Roberto Soriano med sina sex mål, och faktum är att han även har gjort flest assist i laget med fem stycken. Italienaren har startat samtliga av de 19 ligamatcher som har spelats, det är endast en annan spelare i truppen som också har gjort det (Takehiro Tomiyasu).

Bologna har två spelare som kommer att missa matchen mot Milan, Federico Santander och Gary Medel. En bra nyhet för Bologna är att högerbacken Ibrahima Mbaye är tillbaka från sin knäskada.

Snabba fakta:

Milan:

• Milan har vunnit tio av sina elva senaste bortamatcher i Serie A.
  • Man har vunnit nio av de senaste tio matcherna mot Bologna (samtliga tävlingar inkluderade).
  • Milan har gjort minst två mål i sina 15 senaste bortamatcher i Serie A.
  • Senaste matchen lagen emellan slutade 2-0 till Milan, efter två mål av Zlatan Ibrahimovic.
  • Bäste målskytt är Zlatan Ibrahimovic med sina tolv mål på endast nio spelade ligamatcher.