Meïté: “Milan är ett viktigt steg för mig”

Mittfältaren Soualiho Meite blev den 15 januari klar för Milan på lån med köpoption från Torino. I 2-0-segern borta mot Cagliari tidigare i veckan gjorde fransmannen sin debut för de rödsvarta, när han byttes in i den 72:a matchminuten. I en intervju på Milans officiella hemsida berättar 26-åringen bland annat om hur den här övergången kan förändra hans karriär och vad han själv kan ge till laget. 

– Jag kommer inte säga att det här är mitt livs möjlighet, men det är ett väldigt viktigt steg. Det är en möjlighet som kan förändra min karriär. Om jag gör det bra här, kan jag också förändras som spelare. De här fyra månaderna är väldigt viktiga. Det här är definitivt det mest spännande ögonblicket i min karriär och det kommer vara det bästa laget som jag har varit en del av. När du kommer hit och ser ett exempel som Ibrahimovic, behöver du bara följa hans väg och göra mer och mer. 

Meite berättar också att Milan inte var den enda klubben som var intresserade av honom, men att det för honom var självklart vad han skulle välja. 

– Många klubbar följde mig, men när jag hörde om Milans intresse tänkte jag inte på någonting annat, utan jag ville direkt komma hit. 

Fransmannen ger också sin syn på vilken roll en mittfältare ska ha och vad just han besitter på för kvaliteter.  

– En mittfältare måste veta hur man försvarar och anfaller. Jag känner mig som en allround-spelare. Jag har alltid spelat så och tycker om det, att använda min fysiska styrka och röra bollen mycket. Andrea Pirlo, Luka Modric och Yaya Toure är mina förebilder. Jag försöker titta på matcher och bli bättre, med inspiration från de allra bästa mittfältarna. 

Soualiho Meites första intryck av klubben var väldigt positivt berättar han. 

– Under mitt första träningspass var det mycket kommunikation, som jag tyckte om. Jag märkte också hur tajt och sammanhängande den här gruppen är och jag kände en spänning inför att få vara en del av den. Jag kände mig direkt som en del av laget och kände att det här är en grupp som kan göra stora saker. 

– Pioli har gjort ett stort intryck på mig. Mycket rörlighet krävs när vi har bollen, samtidigt som vi är förväntade att pressa och arbeta outtröttligt utan bollen. Det är det bästa sättet att spela för min position. Jag gillar verkligen hur Pioli vill spela. 

26-åringen ska bära nummer 18 på sin nya tröja, och han berättar att det finns en speciell anledning till varför det blev just det numret. 

– Det var numret jag hade när jag gjorde min A-lagsdebut, för mig är det ett lyckonummer. 

Jämförelser med andra spelare blir det ofta när det värvas nya spelare och i Meites fall handlar det om två legendarer inom fotbollen, Ruud Gullit och Marcel Desailly. 

– Jag hör att Gullits namn blir nämnt, som gör mig väldigt glad. Alla vet att han är fantastisk och en elegant och teknisk spelare. Desailly? Han var en fantastisk spelare som åstadkom stora saker, men jag är mig själv och jag måste skriva min egen historia. 

Slutligen förklarar Meite om vad han kan ge för kvaliteter till laget. 

– Jag kan mina egna kvaliteter. I det här laget finns det mycket rörlighet och kvalitet, och för mig är det enklare att spela i ett sådant system. Fotboll är ett språk, om du förstår det känner du dig bekväm. Jag måste jobba hårt och börja på rätt sätt. Jag tror på mig själv och jag vet vad jag måste göra för att vara redo för en startplats. Det här laget ligger etta i tabellen och jag måste jobba hårt för att hjälpa mina lagkamrater. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen