Pioli: “Vi har inte vunnit något än”

Efter en rysare mot Celtic i veckan kammade man hem 3 viktiga poäng och kunde avancera i Europa League. Man återhämtade ett 0-2 underläge till att avsluta matchen med 4-2. Pioli fick träffa pressen som vanligt och detta är vad han hade att säga.

Vad för typ av match förväntar du dig?

— Det kommer att vara en tuff match, Sampdoria har ett vältränat lag. Vi måste vara väldigt taktiska här och utnyttja dem när de är sårbara.

Kan Milan vara det nya Leicester?

— Jag säger inte att Leicester inte kan göra det igen, dock säger jag åter igen att vi är i början. Låt oss tänka på morgondagens match och genomföra den på absolut bästa sätt.

Laget fortsätter med rätt inställning i varje match, hur?

— Laget har individuellt lyckats hitta sin motivation inför varje match. Vi fokuserar på att spela bättre för varje gång vi kliver ut på planen. Vi försöker vara proaktiva men framför allt att ha kul och må bra. Allt detta är nödvändigt för att vi ska lyckas, vi kan inte vinna utan att offra något.

Vad säger du till dina spelare?

— Jag ber mina spelare att spela bra fotboll, att vara beslutsamma och ha rätt inställning inför varje match. Alla lag vill vinna, skillnaden ligger i förberedelserna.

En tanke för alla som jobbar på Milanello?

— Jag vill tacka samtliga som jobbar på Milanello, framför allt trädgårdsarbetarna just nu som gör det möjligt för oss att kunna träna på anläggningen.

Förväntar du dig en mer beslutsam Rebic?

— Han hade en otroligt jobbig skada, den tog ifrån honom sin form. Han gör det bra ifrån på träningarna och för sina lagkamrater. I torsdags hade ett fint rörelsemönster men blev inte serverad tillräckligt bra. Jag hoppas att han gör mål snart igen men jag anser att han gör det bra.

Tycker du Milan är underskattade?

— Jag är intresserad till en viss grad. Inom fotbollen finns det inte ett mellanting. En av våra styrkor är balans, idag på morgonen var träningen perfekt.

Ibrahimovic avslöjade att du övertyga honom att stanna?

— Jag försöker vara så rak som möjligt med alla mina spelare. När man pratar från hjärtat så hörs man på riktigt. Jag sa att det vi har påbörjat och bevisat, skulle det inte vara rätt med att kliva av. Jag bad honom tänka till ordentligt och att jag, Maldini, Massara & Gazidis hade gjort allt för att övertyga honom att vara kvar.

Hauge gör det väldigt bra, vem kan du jämföra han med?

— Han har viktiga kvalitéer, styrka och framförallt 1 mot 1. Han kan fortsätta att växa mycket. Även vid positionsändring är han väldigt intelligent och tillgänglig. Vi har starka spelare till den rollen men det är viktigt med rotation med tanke på vad vi har för spelare som har gett sitt 100% till detta. Det är svårt för mig att jämföra, det viktigaste är att han utvecklas och blir en viktigt spelare för laget.

Är det möjligt att se Diaz eller Calhanoglu som en “falsk” 9:a?

— Jag använder spelare där de kan utrycka sig bäst och göra det bäst ifrån sig på planen. Diaz och Calhanoglu är två offensiva mittfältare, en önskar sig spela på höger sida medan den andra önskar sig spela på vänster sida. Då kan vi många gånger spela med en “falsk” 9:a, även när Ibra spelar. Det viktigaste blir att båda hittar lösningen i linjen och i djupet.

Torsdagens match visade mycket erfarenhet, hur?

— Vi har varit duktiga med att få med oss något viktigt från varje match. Vi fick lida lite men samtidigt lyckades vi få med oss resultatet och återhämtade oss med rätt inställning och rätt attityd.

Hur mår de skadade?

— Självklart kommer Ibra, Leao & Kjaer inte finnas med tillgängliga för morgondagens match. Kjaer måste genomgå en till undersökning, vi har en tydlig plan. Kjaer är lugn men samtidigt ledsen, han är hård som sten. Han vill alltid vara tillgänglig.

Vad saknar Musacchio för en återkomst?

— Han är nära en återkomst, han har haft en väldigt lång och allvarlig skada.

Theo fortsätter att utvecklas..

— Jag ser en spelare som ständigt strävar efter utveckling och har rätt fokus. Han växer både tekniskt och fysiskt. Han måste fortsätta på samma spår för att nå sina mål. Nästan alla Milan spelare har utrymme för att utvecklas, Theo är en av dem.

Hade du kunnat tänka dig detta Milan förra året?

— Jag har alltid varit övertygad om kvalitéerna som finns hos dessa spelare, man hoppas på det bäst för dem. Dessvärre har vi inte vunnit något än och det är mycket kvar. Vi är en hungrig grupp och vi är ambitiösa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen