Ibrahimović: “Jag sa till Pioli att jag tänkte sluta”

Den 39-årige svensken Zlatan Ibrahimovic förlängde sitt kontrakt med Milan inför den här säsongen och har imponerat stort, med sina tio mål i Serie A på endast sex matcher. I en intervju med Sky Sport Italia som gjordes av den tidigare Milan-mittfältaren Massimo Ambrosini berättar dock svensken att en förlängning av kontraktet var nära att inte ske. 

– Jag sa till Pioli att jag tänkte sluta, då jag tänkte på de uppoffringar jag behövde göra och på min familj som är i Sverige. Pioli sa till mig att han respekterade det. Men dagen efter ringde han mig igen och sa: “Jag lät dig gå för enkelt igår. Om du inte stannar här, kommer det vara ett annat lag”. 

– Jag åkte på semester, men sen tänkte jag att jag inte ville ha något att ångra. Utmaningen var också svår men fascinerande, så jag ringde till Mino Raiola and sa till honom att göra klart kontraktet. 

Tränaren Stefano Pioli ska också ha varit en viktig faktor i beslutet att stanna i klubben, berättar Zlatan Ibrahimovic. 

– Jag gillar sättet tränaren vill att vi ska spela på, då han har hittat ett sätt att få ut det bästa av mina kvaliteter. Han pratar med mig och frågar mig mycket, precis som jag gör med mina lagkamrater. De respekterar mig och jag känner det ansvaret, jag njuter av det. 

I Serie A har Milan minst sagt imponerat, då man ligger i topp efter nio omgångar, fem poäng före Sassuolo och Inter. Den 39-årige anfallaren tror att laget har vad som krävs för att kvalificera sig för Champions League den här säsongen. 

– Det här laget är hungrigt, men vi har inga målsättningar eller drömmar, vi tar det match för match. Det är ett ungt lag, de är inte vana att vinna, men det viktigaste är att de inte kopplar av, och det är där jag kommer in. Vi vet att det här inte är Inter eller Juventus, som har mycket större trupper. 

– Jag tror att det här laget kan sikta mot att kvalificera sig för Champions League. Kvalitet och talang är dock inte tillräckligt, du måste också offra och ha disciplin.  

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen