Inför: Sampdoria – Milan

Efter vinsterna mot Fiorentina och Napoli är Milan på jakt att lägga till ytterligare tre poäng i ligatabellen för att öka avståndet ifrån första platsen och de lagen som nu ligger Milan på hälen.

Milan:

Pioli kommer göra sina andra match tillbaka på bänken efter att ha friskat till sig ifrån covid-19. Bonera gjorde ett bra jobb men det är skönt att se chefen tillbaka efter en 4-2 vinst mot Celtic i torsdags. I presskonferensen erkände Pioli att Sampdoria är ett taktiskt laddat lag som kommer vara ute efter en vinst ikväll.

Pioli berättade att Milan kommer behöva klara sig utan Zlatan, Leao, Kjaer och Musacchio ikväll. Dansken som har varit backlinjens klippa, skadade sig tidigt i matchen mot Celtic vilket kommer innebära att han kommer vara frånvarande i de kommande matcherna ovetande om han kommer vara tillbaka innan årsskiftet. I hans plats kommer Gabbia fylla in och spela tillsammans med Romagnoli framför Donnarumma. Calabria kommer vara tillbaka ikväll efter att Dalot ockuperade högebackspositionen mot Celtic och Theo Hernandez kommer som vanligt spela på den motsatta ytterbackspositionen.

Bennacer har inte lyckats återhämta sig ifrån en mindre muskelskada vilket kommer se Tonali ta över hans position och kommer spela parallellt med Kessie i det defensiva mittfältet. Efter Krunic horribla match mot Celtic har han definitivt inte klättrat i mittfälltshierarkin.

I anfallet är Alexis Saelemaekers tillbaka som högerytter. Calhanoglu som lyckades sätta en frispark mot Celtic kommer starta i nummer 10 positonen och bredvid honom som vänsterytter är det ett tight race mellan Hauge och Diaz om vem som kommer starta. Både norsken och spanjoren gjorde mål i Celtic-matchen men Hauge var övertalande med sin prestation där han assisterade Diaz i sitt mål. Det kommer vara ett viktigt beslut ifrån Pioli om vem som kommer starta som vänsterytter men Rebic kommer leda anfallet som forward ytterligare en gång i Ibras frånvaro.

Sampdoria:

Sampdoria har haft en medioker start till den här säsongen med tre vinster och två oavgjorda matcher på totalt nio spelade. De har inte vunnit på deras fyra senaste matcher och kommer vara törstiga för en vinst ikväll. Mötena mellan Milan och Sampdoria har varit väldigt öppna men Milan har lyckats vinna tre gånger i de 5 senaste mötena och just nu separerar hela 12 poäng de två lagen i ligatabellen.

Claudio Ranieri rekryterades för strax ett år sedan och är kvar på bänken den här säsongen efter att han lyckades hålla Sampdoria kvar i Serie A. Claudio kommer försöka styra sitt lag till nya höjder men har hittills inte lyckats göra det. Trots detta har deras stjärnforward Quagliarella lyckats hitta målet fem gånger vilket är rätt så imponerande för en 37-åring.

Sampdorias trupp innehåller flera intressanta profiler men har inte i stort lyckats klicka när de har spelat tillsammans. Efter att ha tagit hem profiler som Keita Balde, Adrien Silva och Antonio Candreva i somras har laget haft höga förväntningar för den här säsongen men har istället hållit ribban i samma nivå som vid slutet av den förra säsongen då de slutade på en 15:e plats.

Snabba fakta:

  • Sampdoria har förlorat hela 64 matcher i Serie A mot Milan, det enda laget de har förlorat fler matcher mot är till är Inter med 69 förlorade matcher.
  • Om Milan gör ett mål ikväll kommer de sätta ett nytt rekord för flest spelade matcher i ligaspel med mål gjorda med 30 matcher. De lyckades åstadkomma 29 matcher under 1972-73-säsongen och de utjämnade det rekordet i vinsten mot Fiorentina förra veckan.
  • Milan har vunnit deras 6 senaste bortamatcher. De har endast lyckats vinna flera matcher med Capello 1993 då de lyckades vinna 9 och 1964 med Nils Liedholm då de kammade hem 7 vunna bortamatcher.
  • Milan är det lag som lyckats göra flest mål ifrån fasta situationer den här säsongen med 7 mål. Sampdoria är i andra hand det lag som släppt in flest mål ifrån fasta situationer tillsammans med Spezia med totalt 7 insläppta mål.
  • Det lag som Fabio Quagliarella har mött flest gånger på hemmaplan i Serie A utan att göra mål mot är Milan som han mött 14 gånger utan att hitta nätet.
  • Serie A: Sampdoria-Milan
  • Arena: Stadio Luigi Ferraris
  • Avspark: 20:45
  • TV: C More Fotboll, C More Stream
  • Domare: Gianpaolo Calvarese

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen