Pioli: “Idag spelade vi en svår match men vi lyckades komma tillbaka”

Pioli intervjuades av DAZN efter den oavgjorda matchen mot Genoa ikväll, detta hade han att säga om matchen:

— Matchen avslutades oavgjort mot ett svårt motstånd. Vi hade chanserna för att ta ledningen under första halvlek, det hade ändrat läget i matchen om vi hade iakttagit chanserna som vi fick. Som vanligt gav vi vårt allt på planen och lyckades komma tillbaka.

Om de insläppta målen:

— Vi släppte in två mål ikväll men lyckades strama till chanserna som de fick. Vi släpper in för många mål, ikväll var vi dåliga på att markera motståndarna och vi var dåliga på att behandla ytan mellan inläggen vid två tillfällen. Det var en tuff match mot ett starkt hemmalag, vi ville vinna ända tills visslan blåstes men vi lyckades tyvärr inte med det.

Om de frånvarande spelarna:

— Vi saknar 5-6 spelare, lagets karaktär på planen ändras på grund av det. Vi gjorde bra ifrån oss trots skadorna, nu måste vi tyvärr bita i det sura äpplet. De som har spelat har visat att de är värdiga att vara på planen. Vi hade några svårigheter i spelet men vi kommer jobba på det.

Om Theos frånvaro:

— Om vi hade behövt förbereda Theo för att möta Ghiglione på sin flank så hade det varit lika svårt för honom att spela ikväll. De stängde ner ytorna mycket bra och producerade två lägen mot oss ifrån två svåra situationer. Trots att vi saknade flera spelare ikväll så svarade laget och bevisade sina kvalitéer på planen för att ta hem ett poäng.

Om Tonali:

— Helt ärligt så märker jag ingen skillnad på ett tvåmans- eller ett tremansmittfält. Tonali är en komplett mittfältare, ikväll var det svårt för mittfältarna att skapa något. Han har egenskaperna och det gäller att placera honom på rätt position för att han ska kunna stänga ner motståndarna.

Är det bättre att investera i transferfönstret eller att låta laget vila?

— Jag tror inte på att de två nästa matcherna kommer definiera våran säsong. Vi vet att vi har missat ut på Champions League.spel under ett flertal år nu, det hade varit otroligt om vi hade lyckats styra laget dit. Nu behöver vi arbeta hårt, de två kommande matcherna kommer vara svåra och viktiga för oss. Vi lämnar en lång period där vi spelat många matcher. Vi är i början på en lång resa och vi får inte bli trötta på vägen, hur som helt såg jag ett motiverat lag ikväll.

Vad önskar du dig i julklapp?

— Kämpaglöd och positiva resultat i våra nästa matcher. Vi behöver få ut så mycket som möjligt ifrån de här kommande matcherna för att laget och våra supportrar ska kunna ha en lugn jul i år.

Om hans kontraktförnyelse:

— Jag skojade (om min kontraktförnyelse), jag är så glad. Jag är stolt över att träna den här guppen av spelare i det här topplaget, sen får vi se vad som händer på vägen.

Glöm inte musikhjälpen:

Vår insamlingsbössa:

https://bossan.musikhjalpen.se/milan-sverige

Mer info om musikhjälpen hittar ni här:

https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen