Inför: Sassuolo – AC Milan

Imorgon klockan 15.00 gästar Milan Sassuolo på Mapei Stadium! 

AC Milan: 

Milan kommer till matchen som fortsatt obesegrade, men man har ändå en ganska dyster statistik under de senaste sex ligamatcherna. Man har kryssat i tre av dem, alla har slutat 2-2 och samtliga har varit upphämtningar från underläge. Två av 2-2-matcherna är i de två senaste matcherna, mot Parma och senast Genoa. Mot Genoa låg man under två gånger om, efter att först ha kvitterat till 1-1 och sedan till 2-2 sent i matchen. Poängtappen innebär att Milans serieledning har minskat till endast en poängs fördel mot Inter. Bäste målskytt i ligaspelet är fortsatt Zlatan Ibrahimovic med sina tio mål, trots att svensken har missat de fyra senaste ligamatcherna. Flest assist har Hakan Calhanoglu med fyra. 

Sviten som obesegrade i Serie A lever än, man är nu uppe i 24 raka matcher utan förlust. 

Skadeläget såg ut att ljusna till den här matchen, med förväntningen att Zlatan Ibrahimovic skulle vara tillbaka på åtminstone bänken. Men istället kom det rapporter igår att 39-åringen ådrog sig en ny skada under slutskedet av gårdagens träning och därmed missar resten av 2020. Det finns även en risk att Ibrahimovic kan missa mötena mot Benevento och Juventus den 3 och 6 januari. Ett officiellt uttalande från Milan har i skrivande stund inte kommit ännu. Viktiga spelarna Simon Kjaer, Ismael Bennacer och Matteo Gabbia missar också matchen på grund av skador. Theo Hernandez vilades mot Genoa men ska vara tillbaka mot Sassuolo. 

Sassuolo: 

Sassuolo har startat säsongen imponerande och ligger på sjätteplats, endast en poäng från tredjeplatsen och fem poäng upp till Milan. Man har dock endast tagit två segrar på de fem senaste matcherna, som kom mot Hellas Verona den 22 november och mot Benevento den 11 december. I den senaste matchen blev det 1-1, när man mötte Fiorentina på bortaplan. Lagets bästa målskyttar är Domenico Berardi och Francesco Caputo, som båda har fem mål vardera. Det är också toppmålskyttarna som har flest assist i laget, Berardi med fyra och Caputo med tre. 

Skadeläget för Sassuolo har ljusnat inför matchen. Vlad Chiriches, Francesco Caputo och Gregoire Defrel tränade med laget under veckan och kan vara tillbaka till matchen. Dock har man Manuel Locatelli borta på grund av avstängning och Federico Ricci och Filippo Romagna borta på grund av skador. 

Snabba fakta: 

Milan: 

  • Milan är obesegrade i 24 raka ligamatcher. 
  • Man har gjort minst två mål i de 14 senaste ligamatcherna. 
  • Milan har vunnit de fyra senaste bortamatcherna mot Sassuolo (alla tävlingar inkluderat) 
  • Senaste matchen lagen emellan slutade 2-1 till Milan, då också på bortaplan. 
  • Bäste målskytt är Zlatan Ibrahimovic med sina tio mål på endast sex spelade matcher. 

Sassuolo: 

  • Sassuolo har endast förlorat en match den här säsongen (på 12 matcher). 
  • Man har endast gjort två mål på de fyra senaste matcherna. 
  • Sassuolos enda förlust den här säsongen kom på hemmaplan, mot Inter (0-3). 
  • Lagets bästa målskyttar är Domenico Berardi och Francesco Caputo med fem mål vardera. 
  • Serie A: Sassuolo – AC Milan 
  • Arena: Mapei Stadium 
  • Avspark: 15.00 
  • TV: C More Fotboll, C More Stream 
  • Domare: Maurizio Mariani 

Glöm inte musikhjälpen:

Vår insamlingsbössa:

Milan Sverige (musikhjalpen.se)

Mer info om musikhjälpen hittar ni här:

Musikhjälpen (musikhjalpen.se)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen