Redaktionens spelarbetyg: Genoa – Milan

Donnarumma – 5 Inte mycket att göra på målen. Inte mycket att göra i övrigt heller, en konstig match att stå i för Donnarumma.

Calabria – 6.5 MOTM Utöver målet så löper Calabria väldigt mycket idag. I Theos frånvaro så är Calabria även ibland på vänstersidan och härjar. Behöver bli på bättre på sina inlägg dock.

Kalulu – 6 Är chanslös på Genoas 2-1 mål. Tar revansch genom att göra 2-2 med en enkel bredsida. Man ser att Kalulu har kvaliteter, men måste bli starkare i duellspelet, och det kommer väl med erfarenhet. Detta var Kalulus andra match i Serie A och första starten.

Romagnoli – 5 Är inte den ledaren han ska vara. Tappar markering vid Genoas 1-0 mål och saknar den pondus en kapten ska ha. Tyvärr så är Romagnoli svår att känna igen efter skadefrånvaron. Måste kunna kräva mer av en landslagsback och en erfaren spelare i Milan.

Dalot – 5 Gör ingen märkvärdig insats. Varken framåt eller bakåt. Första målet för Genoa kommer på inlägg från hans sida. Måste kunna ta chansen bättre när den ges. Gör dock inte bort sig.

Kessie – 5.5 Kämpar, springer och försöker ta ett ansvar. Men bidrar inte mycket i det offensiva mot ett lag som Genoa så måste man kräva det. Speciellt när Genoa ställer upp med både en och två bussar framför eget mål.

Tonali – 5 Osynlig idag. Tar inte chansen idag att visa att avsaknaden av Bennacer inte blir så stor. Detta är en match Tonali måste kunna uttnyttja med sina instick och passningsfot. Det gör han inte. Gör dock inte bort sig på något sätt.

Leao – 3 Börjar matchen som VY, går sedan in som CF när Rebic byts ut. Men är totalt under isen idag. Nonchalant, loj, ointresserad kalla det vad ni vill. Ville Leao ens vara på plan? Ett mysterium att Leo får 90 minuter idag. Visst fanns inte mycket att slänga in, men Colombo är ändå starkare på huvudet när man jagar mål med inlägg i slutet.

Castillejo – 4.5 Är rivig och hal men det händer ingenting när Casti har bollen. Känns som att han inte vet vad han ska göra när bollen kommer till hans fötter, låser upp offensiven helt och hållet. Blir riktigt utbytt.

Calhanoglu – 5 Likt Tonali så måste Hakans fot och passningsspel vara mer ett hot mot ett motstånd som Genoa. Känns ofarlig och gjort det länge nu. Har en frispark som Perin lätt räddar. Osynlig i övrigt.

Rebic – 4 Man kan säga för 100:e gången att Rebic spelar på fel position, det gör han. Han kämpar och visar vilja men det räcker inte. Han gör det väldigt svårt med sina klackar hela tiden, dålig bolltouch, är helt enkelt ur form. Skapar dock ett farligt läge i första halvlek som han missar. Skärpning på Rebic, om inte han får spela VY nästa match så bör Rebic bänkas.

Avbytare & Tränare

Hauge – 4.5 Har ett bra läge som går strax utanför. Borde få den på mål. Bidrar inte med mycket när Hauge kommer in. Försöker men känns lättläst. Borde hota mer i djupled mot ett lågt Genoa.

Saelemaekers – 4.5 Ändrar inte matchbilden på något sätt efter inhoppet. Tillbaka efter skada och det känns bra. Alexis är en spelare som ska starta och bidra från start framöver med sitt slit och kämpaglöd.

Diaz – För lite speltid för att betygsättas

Pioli – 4.5 Visserligen fortsatt obsegrad och det går inte att komma ifrån detta faktum. MEN att Leao får 90 minuter idag är tjänstefel, det måste Pioli ta på sig. Ha en spelare som är loj och inte bidrar med någonting är under all kritik. Sedan så är det också ett mysterium att Theo inte får några minuter alls idag, vet inte om Theo fick känningar under uppvärmingen men att inte byta in en frisk Theo som är i storform när man jagar 3 poäng är även detta ett tjänstefel. Segersviten räddar Pioli från sämre betyg.

Glöm inte musikhjälpen:

Vår insamlingsbössa:

https://bossan.musikhjalpen.se/milan-sverige

Mer info om musikhjälpen hittar ni här:

https://bossan.musikhjalpen.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen