Inför: Sparta Prag – Milan

Milan har rest till Tjeckien för att spela sin sista match i Europa League gruppspelet, match är mot Sparta Prag och den betyder inte mycket för något av lagen. Milan är redan klara för slutspel och Sparta Prag är klara för att åka ut. Om Lille inte skulle lyckas vinna mot Celtic så har Milan en chans på 1:a platsen annars är Milan en klar 2:a. 

Milan: 

Senaste Europa League matchen började riktigt illa för det röda Milano laget, efter bara 14 minuter hemma på San Siro så låg man under med 2-0 mot jumbon Celtic. Matchen slutade dock 4-2 till Milan och talangen från Bodo/Glimt visade hela Italien att han var att räkna med i framtiden. Hauge gjorde alltså ett mål och en assist och var lysande matchen igenom. Matchen efter det, i ligan, borta mot Sampdoria så slängs han in i halvlek och gör det minst lika bra när han ligger bakom 2-0 målet. Idag så förväntas han förstås starta igen och det ska bli riktigt spännande att se vad han kan göra mot detta Sparta Prague. 

Milan toppar ligan trots att den store svensken fortfarande är skadad, Milan är absolut bättre med Zlatan än utan honom men man har visat nu att man kanske inte är så beroende av honom som man trodde. 2 mål mot Fiorentina, 4 mot Celtic och 2 mot sampdoria, inte illa när bästa målskytten är borta. En av Milan bästa spelare denna säsongen var Leao fram tills hans skada, han är långt ifrån färdigutvecklad men det finns så mycket kvalite i honom. Idag är han tillbaka i truppen efter flera veckors frånvarande och han kommer vara riktigt viktig för Milan i framtiden om man ska slåss på flera fronter med tufft matchande. Det lär inte bli mycket så mycket speltid för Leao idag, om ens någon men det är ett bra tecken att han är tillbaka. 

Sparta Prag: 

Förra omgången var det så nära för Sparta att drömmen kunde leva vidare, matchen slutade 2-1 till Lille i Frankrike men kvitteringen kom inte förrän i den 80:e och sedan kom det segrande målet 4 minuter senare. Efter det har det bara gått utför, i ligan fick man stryk med 3-0 mot stats rivalen Slavia Prag på hemmaplan. Detta betyder nu att Slavia Prag leder ligan och Sparta befinner sig på en 2:a plats. 

Förra säsongen slutade Sparta Prag på en 3:e plats vilket då som nu betyder Europa League kval. Efter mycket om och men så när man Europa League men blir lottad i en av de svåraste grupperna. Sparta Prag har överraskat samtidigt som Celtic ständigt har underpresterat. Sparta Prag har samlat ihop 6 poäng efter två övertygande vinster mot Celtic. Däremot så var insatsen mot Milan absolut inte lika bra, den matchen slutade 3-0 till Milan på San Siro.   

Snabba fakta:

  • Senast lagen möttes så slutade matchen 3-0, målen gjordes av Brahim Diaz, Leao och Dalot. Förövrigt så var Dalot fantastisk i den matchen och slog assisten till Leao med en fin yttersida. 
  • Zlatan har haft det svårt med straffarna de senaste i Milan, senast lagen möttes så blåste domaren för straff till Milan, Zlatan missade även den gången.   
  • Colombo, Diaz och Hauge förväntas starta ikväll och om det sker så ska det bli riktigt intressant att se de tre talangerna tillsammans.

Europa League: Sparta Prag – Milan 

Arena: Generali Arena

Avspark: 21:00

TV: 9:an, Dplay, Eurosport Player

Domare: Daniel Sibert

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen