Pioli: “Ibra kommer vara ännu starkare när han är tillbaka”

Efter den oavgjorda matchen mot Genoa möter Milan Sassuolo imorgon med hoppen om att vinna en match efter att spelat två matcher oavgjorda. Detta sade Pioli om mötet i en presskonferens idag:

— Vi kommer möta ett lag som göra bra ifrån sig på planen. De gjorda många mål i början av säsongen trots att de saknade några viktiga figurer i deras trupp. Det är ett lag med kvalité, ett lag som är vältränat och spelar proaktiv fotboll. Vi måste vara flytande ifrån ett taktiskt synsätt, vi kommer möta Sassuolo med all respekt vi har att ge.

Rossoneri-tränaren kommer behöva klara sig utan Ibra som föll för en till skada igår som kommer hålla svensken borta ifrån planen fram tills årsskiftet.

— Igår var det en svår dag för oss, vi var övertygade om att han skulle kunna spela en liten del av matchen imorgon. Allt var bra och sen fick han ett litet ryck. Ibra hade en otrolig vilja för att vara tillbaka på planen. Han är stark och kommer vara ännu starkare när han är tillbaka.

Oförnekligen har tränaren haft svårt att ersätta skadade Kjaer och Ibra på planen och förklarade hans taktiska planer som kommer få laget att rulla vidare fram tills årsskiftet:

— Jag är inte orolig, vi bröt ett mycket viktigt målrekord. Laget kommer inte känna någon form av bakslag. Vi har inga problem med att göra mål eller skapa chanser, vi har gjort väldigt många mål på sistone. Jag förväntar mig alltid det bästa ifrån mina spelare. Man hade begått ett stort misstag om man skulle tro att man skulle försvara bättre om laget låg lågt och bara försvarade. När vi inte har bollen måste hela laget jobba på ett visst sätt för att strama till de öppna ytorna, speciellt när vi möter ett starkt lag. Tanken är att vi alltid ska spela offensiv fotboll.

Senast rapporterades att Rebic byttes ut på grund av en skada i matchen mot Genoa. Även Leaos tillstånd kan ifrågasättas med de minuter han har fått på planen efter hans skada.

— De har de rätta karaktärsdragen som vi kommer behöva på planen just nu. Rebic har inte gjort mål under de två senaste matcherna på grund av otroliga målvaktensräddningar eller oturen som han haft i det specifika läget. Eran bedömning av honom hade förändrats om han hade suttit det där skottet som han fick in efter han hade dribblat bort varenda motståndare som stod framför honom. I onsdags lämnade han matchen med smärta i foten, han har inte tränat med oss de senaste dagarna och idag kommer vi dra de sista analyserna men jag hoppas att han kommer vara tillgänglig. Leaos matcher har inte hållit måttet, jag är den första som säger det men innan hans uppehåll så gav han mig viktiga signaler. Hans form är inte 100% och nu måste han lägga in en större stöt rent mentalt, därefter kan han ge oss de där prestationerna som vi är vana vid när han lyckas återhämta sig ifrån sin skada.

Förra säsongsstarten var Milan helt olik sig själva i jämförelse till denna. Milan håller ledningen med ett poäng ovanför Inter och Pioli förklarade hur detta påverkat laget:

— Vi vet vad vi gör, ända från januari tills idag har vi gjort spelat bra matcher. Faktumet att vi har 15 poäng mer än förra året tycker jag är intressant, det betyder väldigt mycket för lagets tillväxt. Ligan är väldigt jämn i jämförelse till förra året.

Efter Ibra skada ryktas det nu att Maldini och styrelsen kommer behöva hitta en ersättare som kan fylla in i Ibras frånvaro.

— Jag träffade Maldini ansikte till ansikte innan de här två senaste matcherna. Januarifönstret närmar sig och det är rätt att vi tar tillfället till akt. Zlatans skada kommer inte påverka de beslut som kommer tas. Jag tror på att om det finns några chanser att förstärka laget så kommer vi ta dem men det beror främst på om vi får några chanser överhuvudtaget.

Sassuolo håller idag i 6:e platsen, fem poäng bakom Milan. De har varit en joker den här säsongen och De Zerbi har bevisat sitt arbete med ett lag som skrämmer till i ligan.

— Rent tekniskt så kommer vi behöva hålla fullt fokus genom hela matchen. Det finns inga bakslag från Ibras skada, laget spelar bra och lyckas åstadkomma otroliga resultat. Vi har alltid varit bra på att bevisa att vi är ett lag med kvalité och vi kommer fortsätta göra det imorgon.

Talangvärvet Tonali gjorde vågor i media när hans flytt till Milan var klar, detta sa Pioli om hans utveckling med laget:

— Hans utveckling fortsätter och är konstant. Han är olik från Bennacer i sin spelstil, han är en komplett mittfältare med otrolig potential. Han jobbar hårt och bidrar med sin goda kvalitet.

Med januarifönstret och de skador som Milan samlat ihop hoppas supportrarna på en lika stark värvningskampanj som förra året då vi såg Ibra, Kjaer och Saelemaekers ansluta sig till laget. Detta sade Pioli om chanserna för en ny värvning i mittfältet:

— Vi är packade i den fronten, vi har 4 spelare som ska täcka två positioner. Men om chansen finns att ta hem en spelare av kvalité eller en ung talang så tror jag att vi kommer göra det.

Pioli gav slutligen en insikt i Calhanoglus roll i laget och när dansken Kjaer kommer vara tillbaka:

— Calahanoglu är en ledare när han är på planen, han är en teknisk ledare som kan spela bra med vilken lagkamrat som helst så länge de spelar nära honom. Jag vill ha honom så nära anfallaren som möjligt för att jag vet att han kan göra mål, ibland så måste han bara bli bättre på att utrycka sig själv. Jag har förtroende i honom, han är en smart kille som vet hur man läser ytorna på rätt sätt. Kjaer? Det har bara gått 15 dagar och det är inte troligt att han är tillbaka i onsdagens match men han mår bra vilket är det viktigaste för oss.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen