Redaktionens spelarbetyg: Sampdoria – AC Milan

Det skulle visa sig att ikväll inte skulle bli någon dans på rosor. Vad som var en ganska taktlös första halvlek fick liv innan visselpipan gick. Milan styrde matchen till sin favör och kunde utöka till 0-2. Första var det Kessie som fick sitt avslut via straffpunkten och sedan var det inhopparen Castillejo som bara varit på plan i några minuter. 3 viktiga poäng och Milan är fortfarande serieledare och behåller ett litet gap till grupptvåan. Nedan hittar ni redaktionens spelarbetyg.

Donnarumma – 6.5 Står för några fina räddningar. Har i det stora hela inte jätte mycket att göra. Hade kunnat göra det bättre vid Ekdals mål, I brist på konkurrens är han redaktionens MOTM.

Calabria – 5.5 Blandar och ger i passnings och inläggsspelet. Kanske inte hans bästa match men klart godkänd insats.

Gabbia – 5.0 Är stundtals valpig och felplacerad. Gör det som förväntas av honom. Kanske dags för honom att ta tag i sitt beslutsfattande.

Romagnoli – 5,5 Lyckades inte skapa den stabiliteten vi är vana vid men gör även han en klart godkänd match.

Theo – 6.0 Alltid aggressiv i sin offensiv och lyckas flera gångar om med sitt passningsspel. “Ordnar” även straffen som Kessie förvaltar.

Kessie – 6.0 Börjar matchen väldigt klumpigt, halkar och drar snabbt på sig ett gult kort. Täcker stora ytor som andra lämnat öppnet och vinner mycket boll som vi blivit vana vid.

Tonali – 5.5 Vill väldigt mycket men känns ofta väldigt nervös. Har ett avslut i stolpen men även han vinner mycket boll. Självklart förväntar vi oss mer av den unge talangen.

Saelemaekers – 5.5 Löper väldigt mycket och öppnar mycket ytor. Skapar en del chanser men slarvar samtidigt en del. Hel OK insats.

Calhanoglu – 5.0 Står för en hel del fina aktioner men är ganska anonym matchen igenom. Han måste tillbaka till sin form.

Diaz – 4.5 Försökte mycket men chansspelar väldigt mycket och får ingen utdelning utav det. Väldigt blek insats och blir rätt utbytt efter första halvlek.

Rebic – 5.5 Har ett avslut som inte kliver över mållinjen och bränner ett bra läge. Uträttar i stort sätt väldigt lite och det märks väldigt tydligt att han spelar på fel position. Assisten höjer betyget lite.

Hauge – 5.5 Väldigt piggt inhopp från norrmannen men kommer in i en matchbild där Milan blir mer passiva. Visar dock att han bordet startat vilket blir extra tydligt av Diaz svaga insats.

Castillejo – 5.5 Kommer och och gör mål efter bara några minuter. Tar bra löpningar och utmanar.

Krunic – Spelade för kort tid för att bedömmas.

Pioli – 5.5 Borde inte Hauge starta? I övrigt en rimlig 11:a. Matchtaktik, lyckas få matchen dit han vill i första. Förutser dock inte ökad aggressivitet från Sampdoria i andra halvlek. Hans byten ger dock önskad effekt.

Ikväll 24:00 är sista chansen att bli medlem i Milan Club Svezia säsongen 20/21. Beställ ditt kort i länken nedan.

https://www.milansverige.se/produkt/medlemskap-milan-club-svezia-20-21/

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen