Pioli: “Ibra mår bra, han är motiverad. Tonali? Vi måste ge honom tid”

Efter vinsten i kvalomgången i Europa League har Milan bytt sikte till söndagens match mot Crotone. Efter tre poäng mot Bologna i ligadebuten förväntas Milan att göra liknande i säsongens första bortamatch, här är vad Pioli hade att säga i presskonferensen inför matchen.

– Jag är mycket nöjd med det vi har lyckats göra hittills, men nu har vi sju viktiga dagar framför oss med matcher där Milan måste tjäna poäng med hjälp av koncentration och intensitet.

– Vi kommer möta ett lag som vet hur man spelar fotboll med en tränare av högnivå som givit identitet till sina lag och under veckan har de rekryterat nya spelare. Vi måste respektera Crotone, vi kommer behöva kämpa och vara väl förberedda.

Pioli uttrycker att Crotone är ett hot. Ett gott återseende inför matchen är Leao som har anslutit sig till laget nu i veckan efter en lång frånvaro.

– Tonali? Han är intelligent och mogen trots sin ålder, men han anlände nyligen och våra taktiker är annorlunda från de hos Brescia, vi måste ge honom tid. Leao? Han kommer vara med oss, det är viktigt att han är där med oss. Om han kan spela så kan han spela lite.

I torsdagens match oroades Milan-fans av vem som kommer ta rollen som forward, här hintar Pioli vilka som kan ta rollen i morgondagens match. Även Kessie har signalerat att han kan ta sig an en ny position.

– Ante kan lätt spela centerforward, han är en forward. Men med balansen som vi fann så ger han fysik och kvalitet på vänsterkanten. Jag pratade med Franck, han gav mig tillgängligheten att spela honom som centerback. Colombo? I torsdags hade han rätt inställning, han var redo. Om han kommer spela igen? Jag kommer försöka att spela med den bästa uppställningen.

– Calha har kommit tillbaks till att bevisa att han har tekniska begåvningar som är på toppnivå, både med mål och assister.

I torsdags chockades fotbollsvärlden av att Zlatan testades positivt till COVID-19, Pioli berättar här hur svensken mår:

– Jag hörde ifrån honom både efter matchen och igår, han mår bra. Han tränar hemma och han är väldigt motiverad, han sympatiserar med sina lagkamrater. Hans frånvaro märks men det kan också vara ett tillfälle för oss att växa. Om vi lyckas få bra resultat utan honom så kommer vi vara ännu starkare med honom.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen