Inför: Crotone-Milan

Imorgon 18.00 spelar Milan sin andra ligamatch borta mot nykomlingen Crotone på Stadio Ezio Scida. Milan kommer från en enkel seger mot Bologna i premiären (2-0), Crotone kommer från en 4-1 förlust borta mot Genoa i sin premiär.

AC Milan:

Milan har inlett säsongen på bästa möjliga sätt, man har spelat tre tävlingsmatcher och man har vunnit alla tre. En i ligan mot Bologna och övriga i kvalet till Europa Leauge. SJälvförtroendet bör vara på topp inför en på förhand halvlurig bortamatch mot en nykomling.

I dagens match likt i förra så saknar man Zlatan, men Rebic är tillbaka och förväntas ersätta Zlatan på topp. Eller får Colombo fortsatt förtroende? Med fortsatta skador på Romagnoli, Mussachio, Conti samt en Covid-19 positiv Duarte så är backlinjen densamma som senast. Paqueta lär också saknas från dagens trupp då det starkt ryktas om Lyon.

En vinst borta mot Crotone är enligt mig väldigt viktig i kampen mot jakten om en plats i nästa års CL trots att vi bara är i omgång två. Vi hoppas att i Zlatans frånvaro så fortsätter Calhanoglu att prestera på yttersta nivå. Turkens form har varit enastående och fortsätter han i samma fina form så ser det lovande ut. Senaste gången vi mötte Crotone i Serie A och på deras hemmaplan så sluta matchen 1-1, vågar vi hoppas på ett bättre resultat denna gång?

Crotone:

Crotone är som sagt nykomlingar i Serie A iår efter att slutat två i Serie B efter Benevento som slutade etta. Crotone inledde sin nya Serie A sejour med en klar 4-1 förlust borta mot Genoa. Och självklart är deras mål att undvika nedflyttning iår speciellt efter att detta är endast andra gången i historien som Crotone spelar i Serie A. Första gången var säsongen 16/17. Säsongen 16/17 lyckades man klara sig kvar mirakulöst efter en seger mot Lazio i den sista omgången. Året efter hade de inte lika mycket tur med sig och med dåligaresultat i de två sista omgångarna så åkte man ner igen till Serie B

Årets Crotone då? Man har en del kända spelare som Luca Cigarini som spelat i en hel del fina klubbar som Napoli, Atalanta och Sevilla tex. I övrigt är det viktigt att hålla ett öga på förra årets skyttekung i Serie B Simy, Simy vann skytteligan i Serie B med 20 gjorda mål. Laget tränas av Giovanni Stroppa.

Snabb fakta:

  • Crotones tränare har tidigare spelat för Milan. Han har gjort 48 matcher och tre mål för Milan under två olika perioder i klubben.
  • Crotone värderas till 32.5 miljoner Euro enligt Transfermarkt, det är endast 0.5 miljoner mer än vad Ante Rebic är värd. Och jämföras med Milans 423.2 miljoner Euro som är fjärde mest i Serie A efter Inter, Juventus och Napoli.
  • Crotone har aldrig vunnit mot Milan, senaste mötena på Stadio Ezio Scida har slutat 1-1 respetive 0-3 till Milan.
  • Milans Leao är troligen tillbaka i truppen efter Covid-19.

Serie A: Crotone – AC Milan

Arena: Stadio Ezio Scida

Avspark: Söndag 27/9-2020, klockan 18.00

TV: Cmore stream

Domare: Luca Pairetto

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer