Ibrahimović: “Skulle ha gjort två mål till om jag var 20 år”

Under måndagskvällen spelade Milan sin ligapremiär hemma mot Bologna på San Siro. Man vann med 2-0, efter att 38-årige svensken Zlatan Ibrahimovic gjorde båda målen. Första målet var en välplacerad nick i det högra hörnet på ett fint inlägg från Theo Hernandez. Det andra målet var en stenhård straff i det högra krysset. Efter matchen intervjuades Zlatan av Sky Sport Italia, där han bland annat tyckte att han kunde ha gjort ännu fler mål. 

– Jag är i bra form och det här var den andra tävlingsmatchen för säsongen. Vi vann och jag kunde ha gjort fler mål. Om jag var 20 år, så skulle jag ha gjort två mål till. 

– Jag är inte gammal, jag är som Benjamin Button, jag föds gammal och dör ung. Skämt åsido, laget gjorde det bra men vi är inte 100% än och därför skedde det ovanliga misstag, men det känns bra. 

Förra säsongen slutade Milan på en sjätteplats, den här säsongen är förväntningarna större men en direkt målsättning vill inte Ibrahimovic ge. 

– Målsättningen är att göra det bättre än förra säsongen. De unga spelarna jobbar hårt, de lyssnar, de har disciplin och de vet vad de behöver göra för att hålla sig koncentrerade varje dag. 

– Det här året måste vi ta en match i taget, spela med självförtroende och behandla varje match som en cup-final. 

– Jag gillar att ha ansvar. Den största pressen är det jag sätter på mig själv. Jag vill inte att människor ska prata om min ålder, jag vill bli behandlad på samma sätt som alla andra. Det gör ingen skillnad om jag är 38, jag vill bli behandlad som att jag är 20 år och samtidigt göra samma arbete. 

I samband med den nya säsongen för Milan, så lanserar vi även nya medlemskort. Kortet kostar 150 kr och mer information finns att hitta på länken nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen