Pioli: “Vi har allt att vinna”

Förra torsdagen spelade Milan den andra kvalomgången i Europa League när man ställdes mot det irländska laget Shamrock Rovers på bortaplan. Det blev en komfortabel 2-0-seger som gör att Milan nu ska möta det norska laget Bodö/Glimt på San Siro imorgon kväll i den tredje och sista kvalomgången innan det är dags för play-off. Under onsdagen höll Milan en presskonferens där tränaren Stefano Pioli gav sina tankar om matchen och berättar även hur utvecklingen i laget har varit sedan han kom till klubben. 

– Både kollektivt och individuellt har vi blivit bättre, och det är genom det arbete vi gör och den kvalitén på spelarna som vi har. 

– Jag tycker inte om uttrycket att vi har allt att förlora, istället har vi allt att vinna. Vi måste visa det som vi har förberett på träningen, vår filosofi. 

Bodö/Glimt leder den norska högstaligan överlägset efter 18 matcher, man är hela 16 poäng före andraplacerade Molde. Man är också obesegrade, med 16 vinster och två oavgjorda. 

– Matchen måste bemötas med beslutsamhet, de har vunnit 18 av 20 tävlingsmatcher och kryssat två av dem. 

– Vi förstår betydelsen av matchen och vi förbereder oss som att det vore en final. För våra motståndare, är det deras livs match.  

– De har väldigt snabba yttrar och är ett lag som är bra på att öppna upp och kontrollera matcher. 

I måndags spelade Milan sin första ligamatch för säsongen, när man mötte Bologna på San Siro. Det blev en 2-0-seger, och det var en viss svensk som stod för båda målen. Zlatan Ibrahimovic nickade in 1-0 och slog in en straff till 2-0. Stefano Pioli berättar att han är nöjd med Zlatans prestation. 

– Jag var förvånad över hans form. Han hade lite småskador och hade inte spelat de två sista träningsmatcherna. Jag trodde att han skulle få lite problem, men han var redo både mentalt och fysiskt. 

Tränaren berättar även att alla fyra mittfältare (Kessie, Bennacer, Tonali och Krunic) kan spela tillsammans och att det inte ska vara några problem att rotera. 

– De fyra mittfältarna jag har kan spela tillsammans och kan enkelt rotera. I vårt sätt att spela, så behöver jag intelligenta spelare, som vet hur man bygger upp spelet och som kan försvara lika bra. 

– Krunic är en joker för mig, eftersom jag kan använda honom i en mer offensiv position. 

Det börjar ljusna i skadefronten i defensiven, där Mateo Musacchio och Alessio Romagnoli snart kan vara tillbaka, men inte till matchen mot Bodö/Glimt, berättar Pioli. 

– I försvaret har vi tre spelare borta. Conti, Romagnoli och Musacchio. De två sistnämnda börjar bli bättre, men de kan inte tvinga sig tillbaka. Jag tror att det är mer rimligt att vi kan se de på planen efter uppehållet. 

Precis som i slutet av förra säsongen, så har man möjligheten att byta in upp till fem spelare den här säsongen, något som kan vara till fördel för Milan. 

– Det fanns ingen logik att kunna ta med 23 spelare och bara ha tre byten. För oss finns det möjligheten att använda fler spelare, en situation vi kan ta fördel av. 

I samband med den nya säsongen för Milan, så har vi även lanserat nya medlemskort. Kortet kostar 150 kr och mer information finns att hitta på länken nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen