Redaktionens spelarbetyg: Milan-Bologna

Milan vinner säsongens första match säkert med 2-0, den röd svarta delen av milano var knappast stressade ikväll. Milan kan inkassera tre poäng efter en säker 2-0 seger hemma mot Bologna, båda målen gjordes såklart av Zlatan Ibrahimovic. Nedan hittar ni redaktionens spelarbetyg. 

Donnarumma – 6,5 En bra start på säsongen för den italienske landslagsmålvakten, en bra match av Donnarumma och han håller även nollan så en klart bra insats. 

Calabria – 7 Det har varit många rykten kring ny högerback för Milan men Calabria har definitivt löst det problemet om han spelar så här bra framöver. En väldigt bra match av Calabria.

Kjaer – 7 Romagnoli skadad, det märks knappt eftersom Kjaer tar ledarrollen i backlinjen. Ännu en bra prestation av Simon Kjaer. 

Gabbia – 6 Kan vara lite halv skakig ibland men när man summerar Gabbias insats ikväll så var den klart godkänd och ett steg i rätt riktning för den unge italienaren. 

Theo – 6 Ännu en bra match av det franska tåget på vänsterkanten, Theo visar återigen att han är en av ligans bästa vänsterbackar. 

Kessie – 7 Han startar säsongen på bästa sätt, Kessie har utvecklats under Pioli och ska absolut anses som en av Milans bästa spelare och förtjänar mer beröm från fansen, ännu en super bra match av Kessie.

Bennacer – 6,5 Finns inte så mycket negativt att säga om Bennacer, ikväll visar han varför han är en av de bästa på sin position i Serie A. En fin prestation av Bennacer som vanligt. 

Castillejo – 5 Verkligen ingen bra insats av Castillejo, ett gult kort och utbytt inför andra halvlek. Ingenting funkade för spanjoren som gör den sämsta insatsen av Milanspelarna ikväll. 

Calhanoglu – 6,5 Hakan fortsätter i sin fina form och spelar bara bättre och bättre för varje match känns det som, en väldigt bra match från Hakan.

Rebic – 6 Kanske inte Rebic bästa match i Milan tröjan men fortfarande en klart godkänd insats och han är extremt viktig i presspelet men idag satt inte riktigt det sista. 

Ibrahimovic – 7,5 Återigen en otroligt imponerande insats av Zlatan, två mål och chans på mer. Ikväll såg man verkligen varför Milan väljer att spela med en 38 åring längst upp och det är för att han gör det där sista, det som avgör matcher. Redaktionens MOTM.

Avbytare & Tränare:

Saelemaekers – 6,5 Milan supportrarna var inte så imponerade av Alexis insats i Europa League kvalet mot Shamrock men idag höjde han sig rejält. Kommer in i andra halvlek som en frisk fläkt och visar att han ska konkurrera om en startplats.   

Diaz – 5,5 fina dribblingar och snabba fötter men inte så mycket mer än så, känns lite egoistisk i vissa situationer men till slut en okej insats av Diaz, inte den bästa Serie A debuten men helt okej.  

Duarte – 5,5 ersätter Kjaer i slutet av matchen men lyckas väl inte göra något större avtryck, inget bra eller dåligt inhopp från Duarte, helt okej men känns inte säker.

Pioli – 7 Milan lyckas vinna matchen med 2-0 och det är ju resultatet som räknas till slut och Pioli får matchen till dit han vill ha den, Milan dominerar stora delar och hade lätt kunnat vinna med större siffror.  

Nu är det ny säsong för Milan och det betyder att vi nu har släppt nya medlemskort, kortet kostar 150 kr och om du vill läsa mer om dessa medlemskort kan du göra det i länken nedan.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen