Redaktionens spelarbetyg Milan-Bologna

Donnarumma – 5,5: Döms främst för de misstagen som han begick i andra halvlek där ett ledde till en frispark i straffområdet. Klantigt spel men inget som ledde till ett andra mål. 

Calabria – 6,5: Fint offensivt spel och fick ett mål på sin första start på länge.

Kjaer – 6,5: Fortsatt bra i backlinjen tillsammans med Romagnoli, dock lite avslappnad. Vart nästan skyldig till att ge ytterligare ett mål till Bologna med en usel pass till Donnarumma. 

Romagnoli – 6,5: Bra som vanligt, dock kunde Bolognas enda mål undvikits och var liksom Kjaer, lite avslappnad i sin spelstil idag. Oavsett gavs det en bra prestation ifrån backlinjen idag. 

Hernandez – 7: Gjorde Orsolini osynlig under hela matchen. Var som vanligt farlig och delaktig i några chanser i det motsatta straffområdet. 

Bennacer – 7,5: Mittfältets hörnsten, fick även sitt första mål i rött och svart. 

Kessie – 7: Ovanligt delaktig i offensiven idag. En stabil prestation av Kessie-Bennacer-kombon ytterligare en gång. 

Saelemaekers – 7,5: Ännu en spelare med sitt första och ett välförtjänt mål i Milan-tröjan. Farlig defensivt och offensivt till följd av sitt hårda arbete på planen. 

Calhanoglu – 8,5: Maskinen i offensiven. Turken briljerar i det offensiva arbetet med sitt öga för att lägga de korrekta passarna och lyckas klämma in ett mål ifrån en felpass av Skorupski. MOTM för andra matchen i rad. 

Rebic – 8: Ännu ett mål för kroaten. Han bevisar att han är naturlig som både forward och ytter med sin förmåga att bidra med skarpa passar och inlägg till sina lagkamrater. 

Ibrahimovic – 6,5: Han lyckas inte klämma in ett mål och ses mycket djupt i mittfältet istället för straffområdet. Hans passar som han bidrar med till sina lagkamrater ser till att han får en assist idag.

Avbytare och tränaren:

Leao – 7: Dansade med bollen vid fötterna och lekte med försvararna. Fann även en fin assist till Calabria.

Krunic – 5,5: Gör rollen som avbytare bra. Fyller ut i passpelet men ses inte inblandad i några allvarligare chanser. 

Biglia – 5,5: Lägger sig defensivt och försvarar bra i mittfältet efter att Bennacer bytts ut. 

Bonaventura – 6: För det offensiva spelet framåt. Ser inget mål eller en assist i den här målrika matchen men gör bra ifrån sig som avbytare sent inne i matchen.  

Colombo – Spelade för lite för att bedömas.

Pioli – 8: Skarpt spelat av Milan ännu en gång och är helt klart ett av (om inte) det farligaste lagen efter Serie A:s återgång. Pioli har gjort sig välförtjänt till att bli kvar som Milans tränare inför nästa säsong. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen