Pioli: “Vi har inte nått målet än”.

På presskonferensen inför mötet med Bologna håller Milans tränare Stefano Pioli upp ett varningens finger för självbelåtenhet och att fokus måste bibehållas för att den senaste tidens form ska fortsätta. Han diskuterar även vissa spelares form och får frågor om Rangnicks väntade tillträde.

– Spelarna är medvetna om vår position i tabellen och att de just nu spelar bra, men de måste fortsätta göra det och ta så många poäng som möjligt för att vi ska nå våra mål för säsongen. Det vi påbörjade i oktober (när Pioli tillträdde) gav inte effekt omgående. Våra största problem låg på den sista tredjedelen där vi skapade för få chanser och gjorde för få mål. Det tar tid att få nya spelsätt att sätta sig i ett lag.

Det kan inte ha undgått någon Milanintresserad att Ralf Rangnick väntas ta över efter säsongen. Precis som vanligt fick Pioli frågor om detta och precis som vanligt var han mindre intresserad av ämnet:

– Det pratas för mycket om framtiden, det är viktigare att leva i nuet. Det kommer bli en tuff match imorgon mot ett Bologna som kommer från en enorm insats senast mot Napoli (1 – 1). De kommer i bra form och vi måste göra vårt yttersta för att vinna. Siniša Mihajlović åstadkommer mirakel med dem, och de ger alla lag en match.

– Jag njuter av min tid i Milan med den här fantastiska truppen. Den närmsta tiden är enormt viktig och vi har inte tid att fokusera på något annat än det vi har framför oss. Vi måste ta så många poäng som möjligt, men för att ta en direktplats i Europa League måste vi ta igen avståndet till Roma på femteplatsen. Vi kan bara fortsätta kämpa och se var det tar oss.

Två spelare som har visat toppslag sedan återstarten av Serie A är Franck Kessie och Hakan Calhanoglu. Pioli har tillskrivits mycket av deras utveckling, men han själv fokuserar hellre på spelarnas förmågor:

– De har egenskaper och förmågor som gör att de kan både försvara och anfalla. Det är så modern fotboll ser ut. De är intelligenta fotbollsspelare som kan anpassa sig snabbt alltefter hur en match förändras.

Zlatan Ibrahimović gjorde sina första 90 minuter sedan skadan han ådrog sig under uppehållet, men kan komma att få vila mot Bologna:

– Han ser bra ut, och ett beslut kommer tas på matchdagen. Det beror även på hur resten av startelvan kommer se ut och huruvida vi kommer behöva ha alternativ på bänken.

 

Matchen mot Bologna spelas på San Siro ikväll vid 21:45.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer