Redaktionens spelarbetyg: Lazio – Milan

Donnarumma – 7: Håller nollan och gör några fina räddningar. 

Conti – 6,5: Faller tillbaka i en mer defensiv roll när Hernandez på andra kanten fyller på offensivt och Saelemaekers får en mer fri roll offensivt. Gör det bra. 

Romagnoli – 6,5: Håller ihop backlinjen bra och säkrar upp bakåt. Förvisso ingen Immobile på plan, men det finns mycket kvalité i Lazios anfall, men det märktes inte idag. 

Kjaer – 7: Stark i luftrummet och är väldigt stabil idag. 

Hernandez – 7: Gör några offensiva räder som nästan resulterar i mål för fransmannen. Blivit bättre i positionsspelet defensivt också. 

Kessie – 6,5: Gör en stabil match med några fina brytningar och passningar. Dock lite skakig i defensiven vilket resulterar i många tjongbollar ut över sidlinjen. 

Bennacer – 7: Bennacer hade full kontroll på mittfältet idag och visade även upp sin fina teknik vid ett flertal tillfällen. 

Saelemaekers – 7: Fick chansen från start efter att nyligen ha köpts upp av Milan efter att tidigare ha varit på lån under vårsäsongen. Är pigg i anfallsspelet och visar att han vill vara med i kampen om en plats i startelvan framöver. Ordnade för övrigt fram en straff. 

Bonaventura – 6,5: Har varit lite off de senaste matcherna, men idag gör han en stabil match och sliter hårt i närkamperna. 

Calhanoglu – 7: Lite slarvig start på matchen av den turkiske landslagsmannen, men sedan blixtrade han till med ett vackert mål som visade vägen för resten av laget. Byttes tidigt i första halvlek ut på grund av en skada. 

Ibrahimovic – 7: Blev målskytt när han bredsidade in ett fint inlägg, men det visade sig snabbt att han varit offside. Revansch fick svensken dock några minuter senare när han stenhårt sköt in 2-0 till Milan från straffpunkten. Skottet räddades först, men målvakten lyckades inte stå emot kraften och bollen slank därmed in ändå. Redaktionens MOTM.

Tränare och avbytare:

Rebic – 7: Målskytt i vanlig ordning. Får mest slita annars då han inte fick så många lägen att jobba med i slutet när Milan säkrade upp bakåt. 

Paqueta – 7: Börjar återfå sitt självförtroende vilket även resulterar i några läckra “brasse-trick”. Försöker skapa lägen, men blev hårt markerad. 

Calabria – 6,5: Tog över stafettpinnen från Conti och gjorde det med bravur. 

Krunic – 6 Han inte uträtta mycket, men gjorde ett stabilt inhopp.

Biglia: Spelade för kort tid för att bedömas.

Pioli – 7,5: Pioli pratade inför matchen om att spelarna var sugna på revansch och det visade laget verkligen. Milan spelade smart och alert och utnyttjade Lazios luckor i försvaret, samt att de saknade målskytten Immobile. Pioli tog ut en elva han trodde på och det gav effekt, vilket även bytena han gjorde gav. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen