Pioli: “Vi borde ha gjort fler mål i Ferrara”

Ikväll är det dags för Milan att bege sig till Rom för att ställas mot Lazio. En svår borta match mot liga tvåan. I vanlig ordning möter Pioli pressen. Här är vad han hade att säga.

 

Lazio vs Milan:

— Lazio är ett exceptionellt bra lag. De är väldigt starka och kompletta med stark mentalitet. De gör väldigt bra ifrån sig i ligan och jakten på Scudetto titeln. De saknar några spelare men jag tror inte att det kommer påverka dem och deras kvalité. Vi måste vara noggranna och specifika i vårt spel. Vi måste vara mer aggressiva. Laget vet hur viktig matchen mot Lazio kommer att vara. De vet att det är mycket som står på spel. Vi kan och får inte tänka mer än en match i taget, just nu är det mot Lazio. Vi måste försöka klämma in alla möjligheter och ta vara på allt i vår väg för att det ska gå som vi vill.

 

Ditt förflutna med Lazio:

— Jag har väldigt goda minnen från min vistelse i Lazio men det finns också de dåliga. Under mitt första år gjorde vi verkligen något speciellt. Vi hade några fantastiska matcher och det fanns mycket passion i det vi gjorde.

Jag tycker det är tråkigt att vi förlorade mot Juventus i Coppa Italia finalen. Matchen hade sett annorlunda ut om det hade dömts rättvist. Mycket kunde ha förändrats.

 

Laget:

I varje match finns det mycket fakta, det som jag fokuserar på är hur många chanser vi får samt hur vi förvaltar dem. Vårt mål är att försöka styra matchen och kunna stänga matcherna så tidigt som möjligt. Tittar vi på hur det gick mot SPAL så hade vi otroligt många chanser som vi inte lyckades förvalta på rätt sätt. Det blev en kalldusch och det tog tid innan vi kunde kontrollera matchen. Under träningarna ser jag vilka som är hungriga och oftast redan då kan jag se vilka som ska starta.

 

Individuellt:

— Kjaer och Romagnoli har tillsammans skapat ett intelligent och väldigt effektivt partnerskap, både i hur de presterar och i deras kommunikation. Ibrahimovic återhämtar sig riktigt bra, han gjorde bra ifrån sig på träningen sist. Det enda sättet för honom att komma i form är att spela matcher. Jag hoppas innerligen att jag kan ge honom de minuter han behöver för att komma tillbaka till sin stora form. Leao har en väldigt specifik karaktär och egenskaper, han gillar att få komma in utanför straffområdet för att ta sig igenom. Paqueta? Vi får helt enkelt vänta och se vad jag väljer att göra. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen