Inför: Milan-Bologna

Milan har chans på tre nya poäng när Bologna kommer på besök i den andra raka hemmamatchen på San Siro.

 

Milan: Milan tar emot Bologna på San siro efter att i onsdags ha vunnit mot Parma med 3-1. I den matchen tog Parma ledningsmålet genom Kurtic i slutet på den första halvleken. Men i den andra halvleken blev Milan starkare, Kessie smällde dit en boll och kort därefter gjorde Alessio Romagnoli mål, sedan satte Calhanoglu spiken i kistan och Milan inkasserade tre nya poäng. Milan har fyra poäng upp till Roma och skulle man sluta före Roma i tabellen så kommer man troligen att hamna på en direktplats till Europa League. Napoli har redan sin direktplats till EL klar efter Coppa Italia vinsten, Därför spelar det ingen roll om Milan hamnar efter Napoli, det är helt klart Roma som är den stora konkurrenten och det kan bli en stor skillnad på kvalplats och direktplats eftersom det kommer bli ett intensivt matchande. Bologna är i bra form och Milan behöver tre poäng om dem ska ta en direktplats till Europa League.

 

Bologna: De blåröda kommer till San siro, Milan-Bologna kan bli en svårare match en vad man tror, Bologna har vunnit mot Roma, Inter och Napoli i år. Senast spelade dem sin andra ligamatch mot Napoli, första matchen vann Bologna med 2-1 och nu kryssade dem 1-1. Milan möte Napoli innan Parma matchen och den slutade 2-2. Man ska inte underskatta Bologna, dem har spelat bra mot flera topplag. Bologna har ett intressant lag med mycket talanger och en av dem talangerna heter Mattias Svanberg och har spelat 20 matcher i ligan denna säsongen. Milan kan ta fördel av att Bologna inte har mycket att spela för, Bologna har hittills samlat ihop 43 poäng därmed ligger dem just nu på 10:e plats i tabellen. Med endast fem matcher kvar så har Bologna både för långt upp och för långt ner i tabellen och därmed har dem inte mycket att spela för, de är säkra helt enkelt. 

 

Snabba fakta:

Milan:

  • Senast Milan möte Bologna slutade matchen 3-2 till Milan. Piatek, Theo och Bonaventura gjorde de tre målen. 
  • Milan har inte förlorat en match i ligan mot Bologna sedan 6:e Januari 2016 efter mål av Giaccherini och matchen slutade därmed 1-0 till Bologna, i den matchen blev det även 11 gula kort.
  • Efter Corona-uppehållet har Milan inte förlorat en match. De rödsvarta har vunnit fem matcher och kryssat två, Milan har vunnit mot lag som Roma, Lazio och Juventus.

Bologna

  • Den tidigare Milan tränaren Sinisa Mihajlovic är just nu tränare för Bologna och har gjort bra resultat med den talangfulla truppen. 
  • Bologna slog som sagt Inter borta,  Bolognas mål gjordes av två spelare från Gambia. Musa Barrow och Musa Juwara, den sistnämnda har en speciell historia. Juwara kom till Italien från Afrika för fyra år sedan i en gummibåt efter att ha fått överleva utan mat i flera dagar. Han fick en plats i Chievos ungdomslag och senare blev han utlånad till Torino, förra året blev han värvad till Bologna. 

 

Serie A: Milan-Bologna

 

Arena: San Siro

 

Avspark: Kl. 21:45

 

TV: Sportkanalen, C-More Stream

 

Domare: Davide Massa 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen