Milan vs Parma 2-1: höjdpunkter + pessimistisk rapport

Milan tog emot ett Parma som kom från 2 raka vinster i ligan och låg bakom i tabellen med endast 1p efter 13 spelade omgångar. Parma låg alltså på en 6e plats efter 13 omgångar med endast 14 gjorda och 16 insläppta mål. Men det var innan matchen…

Första halvlek: Inte mycket som stack ut, vi dominerade halvleken och skapade fåtal halvchanser, men Parma höll igen Milan-trycket. Gagliolo var närmast och det borde stå 0-1 Parma redan där och då vid den klara chansen där han får nicka ganska ostört. När domaren blåser för 45′ minuter så är det fortfarande mållöst.

Andra halvlek: I andra halvleken så fick vi se en annan match. 5 minuter in i andra halvleken når Inglese högst bland och mellan flera Milanspelare och nickar in 0-1 bakom Donnarumma. Personligen tänkte jag att, aa dåså, där har vi 0-1 och 1-1 kommer väl i 94′. Men laget reagerade bra på underläget och vaknade till direkt, precis som senast i Europa League. Rörelsen ökade och vi pressade Parma. Det dröjde inte länge till att Cutrone skulle tekniskt förvalta en högboll till 1-1, men det var dock inte klart där, då man tittade VAR, länge. Dels för att se om Cutrone hade vunnit bollen rättvist i situationen innan och dels för att se om Hakan som stod i offside-position påverkade “sikten”. Målet godkändes av Calvarese & co. och vi var tillbaka på banan. I 71′ matchminuten får vi en VAR-straff efter en handboll i straffområdet som ingen hade lagt märke till, förutom TV-domarna. Kessie ställer upp bollen på straffpunkten och får vänta en bra bit innan han får skjuta straffen, men han behåller kylan och förvaltar straffen utan bekymmer, 2-1 Milan. Matchen slutar 2-1 och vi är på Champions League plats före Lazio som har en match mindre spelad.

Några snabba personliga tankar: Vi har flyt med domaren och VAR idag, vid båda besluten, många av oss hade inte klagat på utebliven straff bl.a, många hade inte ens fått veta. Bakayoko har tagit till sig kritiken och förvandlat den till flera fina insatser i rad, gjorde många rätt även idag i jämförelse med många nonchalanta agerande och felpass av de flesta. På tal om nonchalant, så kastar vi bort flera enkla pass som leder till kontringar, ett bättre lag än dagens Parma hade kunnat skada ett, två och tre gånger. Borini kommer in (?) vinner faktiskt bollen rutinerat vid två mycket bra lägen i Parmas halva men ger bort båda lika snabbt. I övrigt gör han inte ett rätt idag. Efter 2-1 målet har vi chansen att göra 3, 4 och 5-1 men vi slarvar varje gång. Kessie förstör flera klara lägen på egen hand. Mycket och många gånger har olika situationer talat för Castillejo-inopp eller start, främst pga alla skador men också pga vissa matchsituationer. Men Gattuso verkar föredra bl.a Borini, varför är en väldigt bra fråga enligt mig. Särbehandlas han som Silva, eller vet Gattuso något som jag inte vet om? (förmodligen). Rodriguez är enligt många milanisti stabil. Men Milan betalade för mer än så, han har fin precision i vänstern men den kommer inte till användning, 9 av 10 gånger tar han emot bollen, passar bakåt, färdigt. Något måste hända på vänsterkanten, Paqueta löser? På högerkanten gör Suso sitt jobb som han ska som alltid. Cutrone blir en storstjärna? Jag vet inte, men han är född måltjuv, jag hoppas att han lever upp till hypen och de fina känslor han ger oss fans. Abate får ansvar idag, och gör det väldigt bra tycker jag. Slutligen vill jag gratulera oss för 3 viktiga p mot Parma som låg 1p bakom innan matchen. Men också varna för att den här nivån inte räcker till, vi alla vill till Champions League men vill vi verkligen det med dagens nivå?

Laguppställningar:
Milan: G Donnarumma; Calabria, Abate, Zapata, Rodriguez; Kessie, Mauri, Bakayoko; Suso, Cutrone, Calhanoglu

Parma: Sepe; Iacoponi, Bruno Alves, Bastoni, Gagliolo; Grassi, Scozzarella, Barillà; Biabiany, Inglese, Gervinho

14 Tacklingar 16

Tabellplacering: i skrivande stund, då Sassuolo spelar mot Udinese och det står 0-0

1. Juventus 14 13 1 0 31:8 40
2. Napoli 13 9 2 2 26:13 29
3. Inter 13 9 1 3 25:10 28
4. AC Milan 14 7 4 3 24:18 25
5. Lazio 13 7 2 4 19:15 23
6. Sassuolo* 0:0 14 5 5 4 21:19 20

Skriv gärna era tankar, jag vill veta om ni håller med eller har andra tankar om problem eller lösningar.