​Jesper Hussfelt går till Strive

Strive, som är ensamma om att sända Serie A och La Liga i Skandinavien, har hittills sänt matcherna med engelska kommentatorer. Nu satsar man dock på svenska kommentatorer och presenterar fyra namn – bland dem veteranen Jesper Hussfelt, som lämnar TV4.

– Det känns som att komma hem. Det är underbart att få vara med i uppstarten av ny en kanal med framtidsvisioner, med kollegor som är under stark utveckling och med två av världens allra bästa ligor som jag personligen brinner för, säger Jesper Hussfelt.

De övriga svenska kommentatorerna är Christoffer Svanemar, Adam Pinthorp och Christopher Kviborg.

Den första matchen som kommenteras på svenska sänds fredagen den 14 december, när Adam Pinthorp kommenterar Celta Vigo mot Leganes i La Liga. 

– Det här är en naturlig utveckling för Strive. Vi vill vara fotbollsfansens kanal, och då är det självklart att man ska kunna välja vilket språk man vill ha matchen kommenterad på. Jag är supernöjd med de rekryteringar vi gjort, säger Kristian Hysén, VD för IMG Sweden som äger Strive.

Strive sänder också i Danmark och Norge, och även där blir det premiär för lokala kommentatorer den 14 december.

Strive utvecklar ständigt fler plattformar och distributionssätt. Inom kort kommer en app för Apple TV, samt en linjär TV-kanal.

Information om kommentatorerna bifogas, samt pressbilder.

För ytterligare information, kontakta Kalle Dixelius, presskontakt för Strive, på 070 773 27 30 eller kalle.dixelius@lennoxpr.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen