Maldini och Conti avstängda – Milan överklagar

Förra helgen gjorde Andrea Conti comeback på fotbollsplanen efter nästan ett års frånvaro (bortsett från några få matcher i våras innan han återigen drog på sig en långtidsskada). Ytterbacken spelade 58 minuter med Primaveran mot Chievo innan han blev utbytt, men efter matchens slut hamnade italienaren i en kontrovers med domaren, vilket resulterade i att både Conti och Maldini blev avstängda. 

Milan har i dagsläget inte gått ut med någon information kring händelsen, men enligt ESPN:s Matteo Bonetti ska domaren upprepande gånger sagt till Daniel Maldini (Paolos son) att han ”är sämre än sin äldre bror Christian under matchens gång. Utöver detta ska domaren ha sagt ”är du verkligen såhär dålig” till Milans ytterback Bellanova, och han ska också ha sagt att han ”längtar” tills han får chansen att visa det gula kortet till spelarna. Enligt Footballitalia sade domaren också att någon spelare är tjock och en annan blev kritiserad för att ha tandställning.

Efter domarens kommentarer ilsknade Maldini och Conti till och hindrade domaren från att stänga sin dörr för att sedan konfrontera honom. Som följd av detta blev Conti avstängd i tre Primavera-matcher (han får spela i Serie A) och Maldini stoppad från att representera Milan fram till 15 november.

Enligt ANSA har Milan nu överklagat domarna.

Publicerat av

Oskar Sörling

Redaktör