Gattuso: ”Skadorna får inte bli någon ursäkt”

Ikväll möts Milan och Real Betis i Europa League. Förra matchen lagen emellan vann Real Betis med 2-1. På presskonferensen inför returmötet talade Gattuso om revansch och skadorna som på senare tid har drabbat truppen. 

Matchen?
– Vi gjorde en dålig match förra gången vi möttes på San Siro, men vi underskattade dem inte. Det står mycket på spel inför denna match och spelarna är väl medvetna om detta. Vi kommer att han en annan inställning i denna match.

Skador?
– Det får inte bli någon ursäkt. Jag kommer att spela med den bästa möjliga elvan. Vi måste vara modiga och spela vårt spel. Vi har förbättrat vår mentala inställning, men det har också hämmat den taktiska biten av spelet. De som inte har spelat så mycket, har gjort det väldigt bra när de har fått chansen. Det är lätt för en tränare när man har en sådan här bra grupp. Biglia och Caldara kommer att bli borta från spel under en längre tid. Calabria är däremot snart helt återställd. Higuain är inte i sin bästa form, men jag hoppas att han är tillgänglig på söndag när vi möter Juventus. Bonaventura kommer dock inte att vara tillgänglig mot Juventus. Han har fortfarande ont och måste vila.

Startelvan? 
– Kessie? Mot Genoa hade han 4-5 skott på mål. Han måste förbättra sin träffsäkerhet, men han skjuter i alla fall bättre än mig (skrattande). Cutrone? Han har utvecklats mycket de senaste månaderna. Han har en stor vilja, men det är viktigt att ta små steg i taget. Calhanoglu är inte i form och han har personliga problem vid sidan av planen. Vi vet alla vad Hakan är kapabel till. Bakayoko spelade bra mot Genoa, men han har en del att förbättra på det taktiska planet. Försvar med tre backar? Jag vill inte prata om taktiken inför denna match. Jag vill att mitt lag ska spela kompakt och vara organiserade på planen. Romagnoli har spelat mycket på sistone, vi får se om han spelar imorgon (läs idag).

Publicerat av

Oskar Sörling

Redaktör