Mirabelli: “Jag kunde inte förutse detta”

Massimiliano Mirabelli fick abrupt lämnade sin position som sportchef i Milan tidigare i sommar och ersattes sedermera av Leonardo. I en intervju med 7Gold talade han om ägarskapet, André Silva och den uteblivna värvningen av Aubameyang. 

– Vi blev alla överraskade när Yonghong Li lämnade klubben. Det är märkligt att han köpte klubben och sedan sålde den så snabbt. Jag kunde inte förutse detta, utan gjorde endast mitt bästa under de 15 månader som jag var i klubben. Att ha varit involverad i en så stor klubb som Milan har varit en ära, även om jag bara hade varit det i en dag så hade det varit en ära.

– Det är få förunnat att få leva “Milan-livet” och det är underbart. Jag är stolt över att ha varit en del av klubbens historia.

– Jag vill inte missleda någon för jag vet förmodligen mindre än journalisterna. Frågorna kring ägarskapet låg långt över min nivå i Milan. Innan jag spenderade några av klubbens pengar, behövde jag de rätta garantierna och de fick jag av Fassone som hade en relation med ägaren.

– Yonghong Li var inte särskilt kommunikativ och kineserna hade inte någon “europeisk” affärsplan och särskilt inte en “italiensk”. Så långt jag vet så mötte de alla ekonomiska kriterier, förutom de 30 miljoner euro som i slutändan saknades. För övrigt missades inte någon deadline.

– André Silva? Han är en stor talang enligt mig. Vi var fullt medvetna om att det kunde vara svårt att anpassa sig till den italienska ligan som ung portugis. Jag hoppas att han återvänder till Milan. Aubameyang? Jag ångrar lite att vi inte värvade honom. Under de månaderna behövde vi revolutionera och föryngra laget. Vi saknade lite kvalitet i anfallet, men det hade varit omöjligt att få in någon som Aubameyang i det läget. Det går inte att bygga en helt ny trupp under endast ett transferfönster, man måste tänka mer långsiktigt.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen