Shevchenko: “De vet vad som krävs för att klubben skall återvända till toppen igen”

Andriy Shevchenko intervjuades igår av Sky Italia inför derbyt mellan Milan och Inter. Den forne anfallaren fick bland annat frågor om Higuain vs Icardi, det nya ägarskapet och Cutrone. 

– Det finns en tydligare linje nu med Milans nya ägare. Ledningen har också förändrats med Maldini och Leonardo. Budskapet är tydligt och de vet vad som krävs för att klubben skall återvända till toppen igen.

– Higauin eller Icardi? Det blir ett argentinskt derby mellan de två. Jag vill inte jämföra Higuain med mig själv, men jag tycker att han har en viktigt roll som även sträcker sig utanför planen. Milan har många spelare utan några större erfarenheter, men i Higuain har de erfarenheten från någon som har spelat i klubbar som Real Madrid, Juventus och Napoli. Han är en seriös kille som bidrar på planen, men också hjälper de andra i klubben att växa. Icardi? Han har utvecklats mycket och är ledaren i Inter.

– Det är kul att följa Milans väg tillbaka till toppen. Jag vill att klubben återigen blir nummer ett på rankingen igen. Som ett fan vill jag se att Milan kvalificerar sig för CL denna säsong.

– Cutrone? Även förra säsongen fick jag frågor om honom. Jag gillar hur han rör sig och skapar målchanser, han är alltid redo. Milan har alltid haft bra anfallare och nu har man det i Higuain och Cutrone.

– Gattuso? Han har gjort ett bra jobb och han har visat att han kan leda en grupp och dessutom leda den till nästa nivå. Rino hade inte så mycket teknik som spelare, men däremot väldigt mycket vilja. Han var en spelare som alltid gav 100% för laget och var väldigt smart.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen