Maldini: “Vi är övertygad om att vi kan nå Champions League”

Milandirektören Paolo Maldini befann sig på Festival dello Sport eventet i Trento som drog igång nu under helgen. Italienaren talade under eventet en hel del om dagens Milan, framtiden med mera.

– Leonardo ringde mig när jag var på semester och han sa att han blivit kontaktad av klubben. Vi kom sedan överens angående ett kontrakt på mindre än 48 timmar. Jag delar nu på den sportsliga delen med Leonardo, vilket innebär att vi tar hand om laget, spelarna, och tränaren. Det är ett hektiskt jobb och det är verkligen inte lätt.

– Vi försöker återvända till vissa grundprinciper som att till exempel i Milan måste du ha siktet inställt på att vinna titlar och pokaler. Vårt mål är nu att återvända till att vara konkurrenskraftiga ute i Europa så snart som möjligt. Vi har ett treårskontrakt, det är inte mycket tid men vi ska försöka.

– Jag förnekar inte att det är svårt att tala om Champions League just nu med tanke på den senaste tidens resultat, men vi är övertygade om att vi kan nå Champions League. Detta är vårat huvudmål.

– Som spelare var det väldigt viktigt för oss att ha en stark klubb vid vår sida, så vi måste visa samma sak nu för våra spelare.

Milan ska enligt flera källor ha säkrat Flamengos unge superstjäna Lucas Paquetas tjänster i en affär värd uppemot 35 miljoner euro.

– Han har helt klart talang, men han har inte utvecklats 100% ännu. Han är en spelare som kan tillåta oss att drömma.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer