Shevchenko: “Professionalismen i Milan gör mig stolt”

Det är dags för ännu ett tröttsamt landslagsuppehåll men när den väl är över är det dags för säsongens första Derby della Madonnina. Den gamle Milan legenden Andriy Shevchenko passade därför på att prata om de båda klubbarnas situation i en intervju med Gazetta dello Sport.

 

– Jag är entusiastisk över Milan, de har äntligen hittat rätt igen tack vare att Paolo Maldini och Leonardo är tillbaka i klubben. De är väldigt seriösa och de har gjort det bra under transferfönstret.

– Ingen säger att de måste vinna Champions League men laget är på god väg att bli konkurrenskraftiga igen. Detta gör mig glad, allvaret och professionalismen i detta Milan gör mig stolt. De har mycket jobb framför sig men de kommer att återvända till toppen.

– Rino (Gattuso) är inte bara en härlig karaktär, han har även bevisat att han är en tränare som kan bidra med något annorlunda till laget.

– Förra året talade jag om Patrick Cutrone och då sa jag att han var väldigt bra. Han hittar alltid nätet och det är det viktigaste för en anfallare. Higuain kommer att hjälpa honom att utvecklas. Det är rätt att bygga ett lag för framtiden genom att ta in många yngre spelare, men Higuain är i mitten av sin karriär och han kommer att fortsätta göra mycket mål.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen