Mirabelli: “Bacca har bett om att få lämna klubben”

Mirabelli befinner sig som bekant i Ryssland för att scouta spelare tillsammans med Gattuso. Under vistelsen har han dock hunnit med några intervjuer och senast tog han sig tid att sätta sig ner med La Gazzetta dello Sport. 

– Jag vill inte släppa någon av våra bästa spelare och vi har redan säkrat framtiden för några av dem. Romagnoli skrev på nytt kontrakt för några dagar sedan och Cutrone kommer göra detsamma inom en snar framtid. Hittills har ingen bett att få lämna klubben förutom Bacca. Vi kommer hitta en lösning för Carlos. Cutrone kommer stanna, medan situationen för Kalinic och Silva är oklar i nuläget. Vi kommer inte hålla fast i någon som inte vill vara i klubben.

– Donnarumma? Både Gigio och Cutrone har en fantastisk tid framför sig och jag hoppas att de stannar och får uppleva den tiden i Milan. Vi vill bygga ett lag runt dessa spelare. Jag hoppas att denna sommar blir lite lugnare för Gigio.

– Vi har fått många erbjudanden för våra bästa spelare, men vårt mål är att inte sälja dem i sommar. Jag tycker fansen skall lita på Milan, det är inte mycket vi saknar för att nå våra högt satta mål.

– UEFA? Jag skulle vilja säga en sak och inte bara till UEFA. Jag tycker att alla bör ha mer respekt till  vår president Yonghong Li. Han har hållit alla sina löften och investerat mycket. Han är inte den som pratar så mycket, men pengarna kommer när dem ska och inget kapital saknas. Han valde specifikt ut Fassone att leda Milan, en av de bästa i Europa på sin post.

– Det finns många hinder framför oss, men det finns många anledningar för oss att inte stressa fram några beslut. Vi var till exempel det yngsta laget i Serie A förra säsongen. Vår strategi är att satsa på unga spelare och den börjar löna sig. Förra sommarens transferfönster gick vi back på, men truppen behövde en omorganisation. Jag lovar er att om vi skulle sälja de spelare vi köpta förra året så skulle vi gå med vinst.

– Conti? Han kommer att vli vår första förstärkning i sommar. Vi har också åtta spelare som spelar VM. Vi har en bra grund att bygga vidare på.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen