Förbundskaptenen: “Jag behöver spelare som är redo att spela och Kalinic är inte det”

Nikola Kalinic blev igår hemskickad från Ryssland efter att ha vägrat att bytas in i matchen mot Nigeria. På en presskonferens bekräftade Kroatiens förbundskaptenen Zlatko Dalic att anfallaren skickas hem. 

Kalinic skall enligt uppgifter ha sett sig som det självklara valet som anfallare i Kroatiens VM-trupp, före spelare som Mandzukic, Kramaric och Pjaca. Dalic hade dock en annan åsikt och valde att spela Mandzukic och Kramaric från start mot Nigeria, något som skall ha upprört Kalinic. När Milan-spelaren till slut skulle bytas in i slutskedet av matchen sade 30-åringen att han var skadad och inte kunde bytas in. Detta uppskattade in förbundskaptenen som nu har valt att skicka hem Kalinic. Så här motiverade Dalic sitt beslut på presskonferensen.

– Kalinic värmde upp mot Nigeria och skulle bytas in i slutet av andra halvlek, men då fick jag höra att han inte var redo. Samma sak hörde jag träningen igår. Jag behöver spelare som är redo och jag väljer därför att skicka hem honom eftersom han inte är redo.

Kalinic har haft liknande problem i Milan under den gångna säsongen då Gattuso valde att peta honom ur matchtruppen på grund av en dålig träningsvecka.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer

Rulla till toppen